Majka nestalog kuhara s potonule Moskve: ‘Tražila sam mog Jegora u bolnici na Krimu, tamo je 200 sprženih momaka…‘

– U bolnici je bilo 200 ljudi, a krstaričina posada broji više od 500 osoba. Gdje su ostali? – upitala je Škrebec čiji je sin Jegor ročnik. Rekla je da su lokalni dužnosnici odbili njezin zahtjev da vidi popis članova posade Moskve koji su ubijeni i koji se vode kao nestali.

Irina Škrebec, majka Jegora Škrebeca, kuhara na nedavno potonuloj ruskoj krstarici Moskva, tvrdi da se njezin sin, koji je članom posade Moskve postao prošlog ljeta, sada vodi kao nestala osoba, piše The Telegraph.

Škrebec je ruskom The Insideru u ponedjeljak rekla da su ona i njezin muž Dmitrij Škrebec prošlog vikenda otišli u bolnicu na Krimu kako bi pronašli svoga sina te da su tamo tada vidjeli oko 200 članova posade Moskve koji su svi imali teže opekline.

– Vidjela sam sve mornare s opeklinama. Ne mogu vam opisati koliko je to teško bilo, no nisam pronašla svog sina – rekla je Škrebec za The Insider, medij koji je kritički nastrojen spram Kremlja.

– U bolnici je bilo 200 ljudi, a krstaričina posada broji više od 500 osoba. Gdje su ostali? – upitala je Škrebec čiji je sin Jegor ročnik.

Rekla je da su lokalni dužnosnici odbili njezin zahtjev da vidi popis članova posade Moskve koji su ubijeni i koji se vode kao nestali.

Majka drugog člana posade Moskve rekla je za ruske novine Novaja Gazeta da je njezin sin preživio potonuće te da se sada nalazi u bolnici. Dodala je da je u potonuću navodno poginulo 40 osoba.

Neimenovani izvori bliski zapovjednicima Crnomorske flote za Meduzu su pak rekli da je dosad u luku u Sevastopolju na Krimu dopremljeno 37 tijela poginulih članova posade.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE NA PORTALU JUTARNJI.HR

Idi na VRH

error: Content is protected !!