Sinoć uhapšena Vesna Medenica na aerodromu, jutros primljena u Urgentni blok Kliničkog centra

Prema pouzdanim saznanjima Televizije Vijesti, uhapšena je nešto poslije 22 sata kada je krenula na let za Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj

Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” i Televiziji Vijesti više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema pouzdanim saznanjima Televizije Vijesti, uhapšena je nešto poslije 22 sata kada je krenula na let za Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Medenica je jutros nešto prije sedam sati primljena u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) nakon što joj je navodno pozlilo, saznaju “Vijesti”.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

“Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret”, navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Idi na VRH
error: Content is protected !!