Meksiko: Bivši igrač NY Yankeesa osuđen na 50 godina zbog silovanja i ubistva dvogodišnje djevojčice

Strašni čin dogodio se u Saltillu (Meksiko) u julu 2020. godine. Prema pisanju lista Proceso, curica je preminula od hipovolemijskog šoka (šok od prekomjernog gubitka krvi)

Bivši bejzbol igrač Sergio Mitre (40) osuđen je u Meksiku na 50 godina zatvora. Proglašen je krivim za silovanje i ubistvo kćeri svoje bivše djevojke Liliane.

Njegova žrtva Inés imala je samo 22 mjeseca, a zločin je toliko gnusan da je srceparajući.

Strašni čin dogodio se u Saltillu (Meksiko) u julu 2020. godine. Prema pisanju lista Proceso, curica je preminula od hipovolemijskog šoka (šok od prekomjernog gubitka krvi).

U napadu je zadobila povrede abdomena i leđa i unutrašnje krvarenje iz puknute arterije. Djevojčica je na kraju umrla u bolnici.

Mitre, koji je 2019. godine osuđen za nasilje u porodici, prvo je pokušao da prikrije smrt djeteta. Tvrdio je da je to bila nesreća, a sada mora u zatvor na 50 godina (maksimalna kazna za femicid je 60 godina), što znači vjerovatno do kraja života.

Osim toga, Mitre mora isplatiti 1,3 miliona pezosa (oko 56.000 eura) kao odštetu porodici žrtve. Isto tako, mora se javno izviniti za svoje postupke i njegovo izvinjenje mora biti objavljeno u masovnim medijima.

Mitre je igrao u MLB-u između 2003. i 2011. godine, posljednji put za New York Yankeese, piše portal Klix.

Foto: Twitter

Idi na VRH
error: Content is protected !!