Prva ispovijest Ljajića poslije nesreće: Teže su mi pale monstruozne laži koje su neki pisali nego sve povrede!

“Zamislite tek da je napisano nešto što nije provjerljivo i dokazivo? Šta bih tek tad mogao da radim? Kako da skinem tu ljagu? Tu se neću smiriti dok ne istražim ko je to sjeo i izmislio… Ko mi smješta? Pretpostavljam i s kojim ciljem, ali neću se smiriti dok sve to ne istjeram na vidjelo! Ove je dno besčašća!”, kaže vidno uzrujani Ljajić

U trenutku dok se bukvalno borim za život, gdje mi je stradao jedan od najboljih prijatelja i saradnika, ja moram da čitam i da odgovaram na najmonstruoznije laži i potpune izmišljotine koje je neko sje i izmislio od riječi do riječi! Vjerujte da mi je to što su izmislili teže palo nego sve povrede koje sam dobio, priča na početku razgovora za “Kurir” lider SDPS Rasim Ljajić koji je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći u nedjelju na autoputu Beograd – Niš kod Ražnja, u kojoj je poginuo Branko Gogić (45), jedan od njegovih najbližih saradnika i direktor JP Emisione tehnike i veze.

Ljajić je najprije hitno prevezen u KC Niš, a od prije nekoliko dana je nastavio liječenje u Beogradu.

Automobil u kojem se nalazio Rasim Ljajić (Foto: Printscreen)

“Imam prelom tri rebra i pršljenova, još sam na analizama…Trebalo bi da mi urade kontrolni pregled u ponedjeljak, pa me možda puste na kućno liječenje. Mnogo je teško…Šta da kažem? Najteže mi je zbog Branka… A i sve ove moje povrede mi nisu ni toliko teško pale koliko te izmišljotine koje su neki objavili! Mogao bih čak i da razumijem da postoji neki osnov, pa novinar sjedne i nafiluje, doda neke stvari… Ali ovo… Apsolutno bez ikakvog osnova, sa potpuno izmišljenim stvarima koje su, pritom, lako provjerljive i dokazive! Zamislite tek da je napisano nešto što nije provjerljivo i dokazivo? Šta bih tek tad mogao da radim? Kako da skinem tu ljagu? Tu se neću smiriti dok ne istražim ko je to sjeo i izmislio… Ko mi smješta? Pretpostavljam i s kojim ciljem, ali neću se smiriti dok sve to ne istjeram na vidjelo! Ove je dno besčašća!”, kaže vidno uzrujani Ljajić.

Lider SDPS i bivši ministar kaže i da ima poptuni prekid filma i da se ničeg iz nesereće i dalje ne sjeća.

“Sjećam se samo tog trenutka kad smo ušli u auto, pričam s Brankom o tome kakvo je vrijeme… Sledeći trenutak kog se sjećam je bolnica, ležim, oko mene ljekari, sestre. Vidim nema Brnaka i odmah pitam doktora: “Gdje je Branko?” On tu izbjegne odgovor. Opet pitam sestru, ona poče nešto da vrda… Vidim ja odmah da nešto lažu, miriše na nešto loše…”

Ljajić kaže i da mu je doktor objasnio da je moguće da mu se vremenom vrati sjećanje, ali da to sve zavisi od toga koji je stepen kontuzije zadobio.

Podsjetimo, Rasim Ljajić teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se desila na autoputu Beograd-Niš kod Ražnja. Ljajicev saputnik, predsjednik IO SDPS i direktor JP “Emisione tehnike” Branko Gogić, koji je upravljao “škodom superb”, od težine povreda zadobijenih u nesreći preminuo je na licu mjesta. Ljajić je čistom srećom preživio.

Do nesreće je došlo kad je auto “škoda superb”, nejvjerovatnije zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu, probio zaštitnu ogradu i izletio na travnatu površinu između autoputa u pravcu Niša i lokalnog puta Ražanj-Aleksinac. S obzirom na to da je na mjestu gdje je automobil izletio sa autoputa blaga nizbrdica, došlo je do prevrtanja automobila koji se tumbao gotovo sto metara i na kraju se, potpuno havarisan, zaustavio na krovu. Vatrogasci su sjekli lim smrskanog automobila kako bi izvukli Gogićevo tijelo. A svjedoci koji su prvi došli do automobila su, navodno, zatekli Ljajića kako sjedi pored havarisanog vozila. Nejasno je da li je ispao iz kola dok su se prevrtala ili je sam izašao iz njih.

U trenutku nesreće Rasim Ljajić se nalazio na mjestu suvozača i pravo je čudo da je ostao živ. Prema riječima direktora UKC Niš Zorana Perišića, Ljajić je zadobio ozbiljne tjelesne povrede grudnog koša.

Podsetimo, pojedini portali prenijeli su da je kod Ljajića i Gogića navodno pronađeno više od dva miliona eura u automobilu, što je SDPS juče, uz zapisnike i dokaze, oštro demantovala. O tome, kako rekli, svjedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koje su nađene na mjestu nesreće. Iz SDPS su precizirali da je kod poginulog Branka Gogića pronađeno ukupno 2.800 eura, 140 turskih lira i 12.900 dinara. U ličnim stvarima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 eura i 875 turskih lira.

Izvor: “Kurir”

Foto: Rasim Ljajić (Printscreen)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!