Njujork: Uhapšen Frenk Džejms, ludak iz metroa koji je pucao po putnicima

Policija je rano u srijedu primila dojavu od nekoga ko je tvrdio da je primijetio Džejmsa u Mekdonaldsu u Istočnoj 6. ulici i Prvoj aveniji u Ist Vilidžu, rekli su izvori za sprovođenje zakona. Kada su policajci stigli, on više nije bio tamo, ali su ga ubrzo sustigli nekoliko blokova dalje, u Ulici Svetog Marka i Prvoj aveniji, rekli su izvori

Frenk Džejms, ludak koji je otvorio vatru na vagon metroa u Bruklinu, uhapšen je, saopštio je The New York Post.

Džejms (62) je uhapšen nakon duže od 24 sata potrage.

Policija je rano u srijedu primila dojavu od nekoga ko je tvrdio da je primijetio Džejmsa u Mekdonaldsu u Istočnoj 6. ulici i Prvoj aveniji u Ist Vilidžu, rekli su izvori za sprovođenje zakona. Kada su policajci stigli, on više nije bio tamo, ali su ga ubrzo sustigli nekoliko blokova dalje, u Ulici Svetog Marka i Prvoj aveniji, rekli su izvori.

Džejms se navodno nije opirao kada ga je policija uhapsila i trenutno je u pritvoru u 9. stanici.

U paklenom napadu ranjeno je 29 žrtava, uključujući desetoricu pogođenih paljbom i 19 drugih koji su zadobili niz povreda, uključujući i trudnicu koja je zgažena.

Oružje korišćeno u napadu, poluautomatski Glok kalibra 9 mm, zaglavio se usred krvoprolića, za koje izvori za sprovođenje zakona kažu da je spriječilo dalji pokolj.

Policajci i dalje rade na utvrđivanju kako je Džejms pobjegao nakon napada, ali su prvobitno vjerovali da se stopio sa talasom putnika koji su prešli u R voz odmah nakon incidenta.

Prije napada, Džejms je postavio nekoliko neuobičajenih video snimaka na YouTubeu u kojima je kritikovao gradske službe za mentalno zdravlje, žalio se na rasne probleme i nasilno govorio protiv ljudi za koje je vjerovao da su mu nanijeli nepravdu.

On je pomenuo gradonačelnika Erika Adamsa u jednom od svojih psovki, gdje tvrdi da će rasni rat pratiti sukob u Ukrajini.

Foto: Twitter

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!