Ana Brnabić: Milica i ja nismo vjenčane, dijete nije moje na papiru, ali je moje u srcu (VIDEO)

Negirajući svoje privilegije kao jedina autovana lezbejka u Srbiji koja otvoreno sa svojom partnerkom može da odgaja dijete, a bez da je išta učinila kako bi drugi LGBT parovi u Srbiji imali ista prava ili mogućnosti, premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju za pomenuti dokumentarni film, tvrdeći da „ne razumije koje povlastice ima“

“Tačno je da dijete nije moje na papiru, ali je moje u srcu. Kao da sam ga ja rodila. Za to ne treba bilo kakav zakon i zaista ne razumijem koje ja to povlastice imam”, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u dokumentarnom filmu Adama Santovca “Ana je tu”, koji je emitovan na N1.

Negirajući svoje privilegije kao jedina autovana lezbejka u Srbiji koja otvoreno sa svojom partnerkom može da odgaja dijete, a bez da je išta učinila kako bi drugi LGBT parovi u Srbiji imali ista prava ili mogućnosti, premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju za pomenuti dokumentarni film, tvrdeći da „ne razumije koje povlastice ima“.

Šamar u lice ostatku LGBT građana u Srbiji ne sastoji se samo u tom odgovoru. Premijerka tvrdi da nema veća prava od drugih građana i građanki Srbije, iako, za razliku od ostatka pripadnika svoje zajednice koji gotovo svakodnevno trpe diskriminaciju zbog svoje seksualne orijentacije, Brnabić nema tih problema, prenosi Nova.rs.

“Ne, nije istina. I ja sam čula da smo se vjenčale, ali to nije tačno. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku”, rekla je Brnabić, demantujući navode o vjenčanju.

“Posljednje što bih ja uradila je da sebi dam veća prava od onih koje ima bilo koji građanin ili građanka Srbije. Nikada to ne bih učinila. To je suprotno svim mojim načelima. Vjerujte, prije bih se ubila”, rekla je premijerka.

Ana Brnabić u otvorenoj je gej vezi sa svojom partnerkom Milicom Đurić, a zajedno i odgajaju sina Igora.

Dokumentarni film “Ana je tu” pogledajte u nastavku.

Idi na VRH
error: Content is protected !!