Majka prebijenog dječaka (13) kojem su odstranili slezenu: “Moje dijete je neko pokušao da ubije”

“Dok je sjedio na stolicama ispred lokala sa M.S, prvo mu je prišao A.H. i rukovao se sa njim. U tom trenutku mu je s leđa prišao jedan stariji dječak, udario ga i oborio na pod, a zatim, dok je moj sin nepomično ležao, nastavio da ga nogama udara u stomak. Potom su ga svi ostavili da leži i nestali u nepoznatom pravcu”, ispričala je majka dječaka

Trinaestogodišnji Bjelopoljac brutalno je pretučen u centru tog grada u četvrtak oko 20 časova, nakon čega je, hitno transportovan u bjelopoljsku bolnicu.

Iz Uprave policije saopšteno je da je petnaestogodišnji M.S. (15) uhapšen zbog sumnje da je pretukao dvije godine mlađeg sugrađanina.

Državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Danijela Đuković odredila mu je zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, maloljetnik je operisan i juče je njegovo stanje bilo stabilno.

Maloljetnika je pretukao dvije godine stariji sugrađanin, tvrdi izvor “Vijesti”, jer je ovaj navodno vrijeđao njegovu sestru. Sagovornik lista tvrdi da ga je ona i SMS porukom pozvala da se nađu u blizini Autobuske stanice.

Roditelji žrtve, međutim, to su demantovali, ističući da je takve laži kod djevojke plasirao jedan njen drug…

Iz bjelopoljske bolnice “Vijestima” je rečeno da je taj učenik Osnovne škole “Risto Ratković” primljen oko 23 časa.

“Zadobio je tešku tjelesnu povredu – naprsnuće slezine, zbog čega je hitno urađena splenektomija – operativni zahvat kojim se poslije podvezivanja odgovarajućih krvnih sudova u cjelosti uklanja slezina. Zbog krvi koja se izlila u stomak bila je nužna hitna operacija, koja je trajala tri sata. Dječak je trenutno stabilno”, navode u odgovoru odgovoru bolnice.

Majka povrijeđenog dječaka kazala je za “Vijesti” da je u pitanju izmišljena priča da je njen sin bilo koga vrijeđao.

“Moj sin je surovo napadnut s leđa. Kako nam je ispričao, te večeri ga je putem SMS poruke pozvala drugarica M.S, da se nađu u blizini jednog lokala kod Autobuske stanice… Dok je sjedio na stolicama ispred lokala sa M.S, prvo mu je prišao A.H. i rukovao se sa njim. U tom trenutku mu je s leđa prišao jedan stariji dječak, udario ga i oborio na pod, a zatim, dok je moj sin nepomično ležao, nastavio da ga nogama udara u stomak. Potom su ga svi ostavili da leži i nestali u nepoznatom pravcu”, ispričala je majka dječaka.

Ona tvrdi da je treći dječak konstruisao priču o tome kako je njen sin govorio ružne riječi sedamnaestogodišnjoj djevojci, koja je to zatim ispričala svom bratu.

Objasnila je da je sin najprije pozvao svog ujaka, njenog brata, koji ga je prevezao do kuće osumnjičenog:

“Čijoj su majci pokazali šta je uradio njen sin, na šta je ona samo odmahnula rukom tjerajući ih od kuće”.

Ogorčeni roditelji pričaju da im sin nije odmah rekao šta se desilo, i da su reagovali sat kasnije, kada su primijetili da ne može da ustane sa kreveta.

Otac djeteta ispričao je da sin otišao u sobu da legne, ali da mu je bilo sumnjivo zato što je bio blijed.

“Kada sam mu rekao da ustane primijetio sam da ne može stane na noge i odmah smo ga odvezli u Službu hitne pomoći. Na licu sam primijetio ogrebotine, a bio je izgreban i po drugim djelovima tijela”.

Majka je kazala da sve što žele jeste da se slučaj ispita do kraja i da se sazna puna istina, kako se slične stvari ne bi dešavale više nijednom djetetu.

“Moje dijete je neko pokušao da ubije. Nećemo odustati do kraja, zbog svih roditelja kojima ovakve stvari mogu da se dese. Direktor škole ‘Risto Ratković’ Sreto Pavićević kazao je da je zgrožen onim što se desilo učeniku te škole”, rekla je ona.

Pavićević je podsjetio da se sve desilo van škole i školskog dvorišta, ali da ta činjenica ne umanjuje zabrinutost svih članova kolektiva škole za zdravlje povrijeđenog učenika.

“Učestalost ovakvih dešavanja i primjera vršnjačkog nasilja poziva na budnost svih nas u cilju prevencije, ali predstavlja i alarm za zakonodavce da pooštre kaznenu politiku prema maloljetnim licima i opšte”, kazao je Pavićević.

Maloljetnika je pretukao dvije godine stariji M.S. koji je, navodno, želio da se obračuna sa njim zbog vrijeđanja sedamnaestogodišnje sestre. Sukob je počeo nakon što ga je ona navodno SMS porukom pozvala da se nađu u blizini Autobuske stanice…

Majka maloljetnika osumnjičenog za prebijanje sugrađanina, rekla je “Vijestima” da je tačno da je povrijeđeni dječak sa ujakom došao do njene kuće, ali tvrdi da ih nije otjerala “već ih je saslušala i utjerala svoju djecu u kuću”.

”Zamolila sam A.L. da vodi dječaka kući, jer se žalio da ga boli stomak”, kazala je majka, izražavajući žaljenje zbog nemilog događaja.

Foto: Opšta bolnica Bijelo Polje (bpbolnica.me)

Idi na VRH

error: Content is protected !!