Užas u šumi kod Kijeva: Ukrajinska gradonačelnica oteta i ubijena zajedno sa mužem i sinom, tijela nađena u plitkom grobu

Njihova sudbina je bila nepoznata sve dok njihova tijela nisu pronađena u subotu u plitkoj grobnici u šumi iza kuća koje su ruski vojnici koristili kao improvizovane kasarne

Gradonačelnica Motižina, mjesta nedaleko od Kijeva, je oteta, ubijena i bačena u šumu zajedno sa suprugom i sinom, navode ukrajinski mediji.

Susjedi su rekli da su ruske trupe koje su okupirale Motižin, oko 50 kilometara zapadno od Kijeva, pokušale da pridobiju podršku lokalnih zvaničnika i ubile ih kada su odbili da sarađuju.

Vijesti su uslijedile nakon što su se Putinove snage povukle iz regiona Kijeva nazad ka Bjelorusiji.

Gradonačelnica Olga Suhenko, njen suprug Igor i sin Aleksandar navodno su kidnapovani 23. marta.

Njihova sudbina je bila nepoznata sve dok njihova tijela nisu pronađena u subotu u plitkoj grobnici u šumi iza kuća koje su ruski vojnici koristili kao improvizovane kasarne.

Tijela su videli reporteri Rojtersa, među kojima je i poznati srpski fotoreporter Marko Đurica, piše “Blic”.

Savjetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova pokazao je novinarima tijela djelimično prekrivena peskom.

“Ovdje su bili ruski okupatori. Mučili su i ubili cijelu porodicu seoskog starješine. Okupatori su sumnjali da sarađuju sa našom vojskom, da nam daju lokacije gdje da gađamo našom artiljerijom. Ovaj ološ je cijelu porodicu mučio i pobio. Oni će odgovarati za ovo”, rekao je Anton Geraščenko.

Pronađeno je i četvrto tijelo, ali još nije identifikovano.

Izvještaji kažu da su svi ubijeni.

Na drugom mjestu u selu Rusi su navodno upucali još jednu žrtvu i bacili je u bunar.

Ovi izvještaji su stigli u vrijeme kada i fotografije pogubljenih vezanih civila razbacanih na ulici u Buči, takođe blizu Kijeva.

Foto: Olga, Aleksandar i Igor Suhenko (Foto: Instagram)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!