GI “21. maj”: Funkcioneri odlazeće vlasti bi već trebalo da budu u fokusu aktivnosti nadležnih tužilaštava

“Kada je riječ o finansijama i privredi podsjećamo da je Krivokapićeva Vlada rekordno zadužila državu, pritom ignorišući zakone, baš kao što je uz beogradsku zakulisnu podršku nametnula opskurni ekonomski program”

Opšte je poznato da je odlazeća vlast svojim lošim namjerama, neznanjem i bezakonjem devastirala državu. To je najočiglednije u oblasti spoljne politike, ekonomije, obrazovanja, bezbjednosti i informisanja, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Kada je riječ o finansijama i privredi podsjećamo da je Krivokapićeva Vlada rekordno zadužila državu, pritom ignorišući zakone, baš kao što je uz beogradsku zakulisnu podršku nametnula opskurni ekonomski program. Ni do danas crnogorska javnost ne zna stvarne početne efekte programa koji se suštinski svodi na četiri posljedice. Prva je – da će dovesti do ruiniranja javnih finansija na državnom i lokalnim nivoima uključujući i urušavanje zdravstvenog fonda. Druga je – da se administrativnim nametanjem uvećanih zarada pokuša podmititi dio građana kako bi glasali za Krivokapićevu stranku u nastajanju. Treća je – da se domaći biznis iznutra i spolja destimuliše putem drastičnog povećanja korporativnih poreza i ukidanja ranijih olakšica. Četvrta je – da se izbriše fiskalna konkurentnost Crne Gore u odnosu na Srbiju. Sve su ovo razlozi zbog kojih bi funkcioneri odlazeće vlasti, da je Crna Gora pravna država kao što nije, već bili u fokusu intenzivnih aktivnosti nadležnih državnih tužilaktava”, piše u saopštenju koje su potpisali članovi ekonomskog tima GI “21. maj” Andrej Nedović i Rade Bojović,

Idi na VRH
error: Content is protected !!