Prijeteća poruka stigla i Vladi i MUP-u

Uprava policije i tužilaštvo danima pokušavaju da otkriju ko stoji iza serije poziva, prijetećih mejlova, te da li je u pitanju hibridni, specijalni rat ili možda i realna prijetnja po bezbjednost stanovnika

Prijeteća poruka stigla je danas na e-mail adrese Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u kojoj su iznijeti isti zahtjevi kao u dopisu poslatom Glavnom gradu, prenose “Vijesti”.

Na jedan od e-mailova Glavnog grada stigla je poruka iza koje navodno stoji ruska organizacija “Muška država” kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov.

U poruci se navodi da imaju zahtjeve i da će u slučaju neispunjavanja zahtjeva “dići škole u vazduh”.

“Vijestima” je u MUP-u potvrđeno da im je stigla prijeteća poruka.

Uprava policije i tužilaštvo danima pokušavaju da otkriju ko stoji iza serije poziva, prijetećih mejlova, te da li je u pitanju hibridni, specijalni rat ili možda i realna prijetnja po bezbjednost stanovnika.

Više uprava podgoričkih škola pozvalo je danas roditelje da ranije preuzmu djecu iz ustanova.

To je uslijedilo nakon više dojava o navodnim podmetnutim bombama u školama i e-maila koji je jutros stigao Glavnom gradu.

Bjelopoljska policija evakuisala je jutros oko 10 časova sve đake i zaposlene u Osnovnoj školi (OŠ) “Marko Miljanov” jer je nepoznata osoba prijavila da je “postavljena bomba u toj OŠ”.

Foto: Twitter/MUP

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!