Ovo je ubica iz Čikaga: Prije nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima „Mrzim Srbe“

„Prije nekoliko dana sam se čula sa Nikolom, bio je presrećan zbog posla i pun planova. Ne mogu da dođem sebi šta se desilo. Strašno“, u nevjerici je ispričala Nikolina prijatelji

Kako objavljuju američki mediji, otkriven je identitet ubice iz Čikaga, koji je ubio Srbina Nikolu Mišovića, a zatim pucao u djevojku Srpkinju. U pitanju je Amerikanac Džeremi Džerom Spajser. Spajser je radio u Nikolinoj firmi kao vozač, a uzrok krvavog pira je i dalje nepoznat.

Prema izjavama svjedoka koji su prisustvovali ubistvu ovaj zločin bi se mogao okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji.

Nikola Mišović (Foto: Društvene mreže)

Ubica koji je Mišoviću presudio dan nakon što ga je ovaj na njegovu molbu primio na posao prethodno je radio u drugoj kompaniji koja je smještena u istoj zgradi, odakle je otpušten zbog nedoličnog ponašanja i neprofesionalnosti.

“Vozač je prije Nikoline firme ‘Winners Freight’ radio u firmi ‘Force’ čiji je vlasnik Makedonac. Međutim, zbog mnogo Srba koje je sretao u zgradi i na poslu on je bio ubijeđen da je firma srpska, o čemu govori činjenica da je prije nego što je pucao u Nikolu vikao po hodnicima ‘Mrzim Srbe! Svi ste vi ista go..a!’”, kaže za Serbian Times jedan od svjedoka koji se zatekao u zgradi za vrijeme ubistva.

Podsjećamo, naoružani napadač je zatim pobjegao sa lica mjesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

„Prije nekoliko dana sam se čula sa Nikolom, bio je presrećan zbog posla i pun planova. Ne mogu da dođem sebi šta se desilo. Strašno“, u nevjerici je ispričala Nikolina prijateljica za Nova.rs.

Šokirana vijestima o ubistvu prijatelja, kaže da ne može ni da zamisli tugu i bol Nikolinih roditelja i sestre, niti prave riječi kojima može da im pruži utehu.

Od nje saznajemo da je Nikola bio dobar i vrijedan momak i da je u Ameriku otišao kako bi ostvario svoj ‘‘američki san‘‘. Prije odlaska, kaže ona, radio je u kragujevačkom Fijatu, ali je imao želju da se ostvari kao poslovan čovjek i pokrene svoj biznis.

Izvor: Nova.rs

Glavna fotografija: Džeremi Džerom Spajser (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!