Kuk: Svijet se suočava sa ključnim trenutkom u istoriji, tehnologija će imati dubok uticaj na budućnost

“I dok će tehnologija očigledno imati dubok uticaj na budućnost koju gradimo, važno je zapamtiti da tehnologija nije sama po sebi dobra ili loša. Njen uticaj će zavisiti od vrijednosti i namjera koje stavljamo u srce naših inovacija“, napisao je Kuk

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk napisao je otvoreno pismo za prvo izdanje časopisa Login, novi dodatak italijanskog lista Corriere della sera, u kojem je naglasio posvećenost kompanije inovacijama, humanosti, životnoj sredini i mnogim drugim ciljevima.

Kuk vjeruje da se svijet sada suočava sa ključnim trenutkom u istoriji i da će tehnologija imati dubok uticaj na budućnost:

„Kako svijet izlazi iz pandemije koja nam je oduzela toliko toga u posljednjim dvjema godinama, imamo priliku koja se pruža jednom u životu da oblikujemo budućnost u kojoj želimo da živimo. Odluke koje danas donosimo o tome kako da ponovo izgradimo i gdje da usmjerimo naše resurse ostaviće trag u narednim decenijama. I dok će tehnologija očigledno imati dubok uticaj na budućnost koju gradimo, važno je zapamtiti da tehnologija nije sama po sebi dobra ili loša. Njen uticaj će zavisiti od vrijednosti i namjera koje stavljamo u srce naših inovacija“, napisao je Kuk.

On je izazvao „inovatore“ iz cijele Italije da se pridruže Appleu u korišćenju tehnologije za promjenu svijeta nabolje:

„Vjerujemo da svako ima potencijal za inovaciju kada ima pristup pravim alatkama, posebno na živopisnom mjestu kao što je Italija, punom strasti i kreativnosti. I želimo da pomognemo da sve više ljudi ostvari taj potencijal. Za ovo smo sarađivali sa Univerzitetom u Napulju Federico II i stvorili Apple Developer Academy, koja ambicioznim programerima i preduzetnicima pruža vještine kodiranja neophodne za oblikovanje njihovih ideja“, dodaje Kuk, prenosi Portal Analitika.

Foto: Tim Kuk (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!