Đukanović: Vlada nastavlja da bruka državu, urgentno potrebna nova (VIDEO)

“Ako ima razuma doći ćemo do konsenzusa da napravimo političku vladu, ako nema razuma doći ćemo do toga da napravimo vladu onu kakvu možemo, i učinilo nam se u prethodnom periodu da se najlakši konsenzus može ostvariti oko manjinske vlade”, rekao je Đukanović

Predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, u intervjuu Radiju Crne Gore, poručuje da Crnoj Gori urgentno treba nova Vlada, ali i da dalje vjeruje da je u odnosu na manjinsku bolje rješenje politička Vlada.

“Ako ima razuma doći ćemo do konsenzusa da napravimo političku vladu, ako nema razuma doći ćemo do toga da napravimo vladu onu kakvu možemo, i učinilo nam se u prethodnom periodu da se najlakši konsenzus može ostvariti oko manjinske vlade”, rekao je Đukanović.

Taj proces mora se završiti što prije, jer je, upozorava Đukanović, Crna Gora u institucionalnoj blokadi i zastoju u pregovorima sa EU.

On je kazao da je potrebna politička vlada jer su problemi politički.

Ipak, kaže, partija na čijem je čelu neće dati blanko podršku bilo kojoj Vladi ili partiji, dok god sve nedoumice ne stave na papir.

“Kao rezultat toga je nastao jedan dokument u krugu aktuelne opozicije 40 poslanika opozicije, koji je ponuđen i mandataru i URI i nije me iznenadilo da je to URI potpuno prihvatljivo. Bilo je upitno da li će neke odredbe tog dokumenta biti prihvatljive SNP-u. Juče nam je mandatar rekao da je SNP potpisao taj dokument”, kazao je Đukanović.

Pogledajte kompletan intervju:

Idi na VRH
error: Content is protected !!