Ševčenko se slomio pred kamerama, kroz suze poručio: Bombarduju se gradovi, ubijaju djeca i starci (VIDEO)

“Moja majka, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je da ostanu u Ukrajini. Ne mogu da gledam to što se događa u mojoj zemlji, a da ne zaplačem. Pričaju mi moji istinu o Ukrajini. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima i pronađe diplomatsko rješenje za kraj rata”, poručio je Ševčenko

Legendarni napadač Ukrajine i Milana Andrej Ševčenko gostovao je na italijanskoj državnoj televiziji RAI gdje je govorio o stanju u Ukrajini koja trpi žestoku agresiju od Rusije. Ševčenko je Italijanima kroz suze rekao da mu je veliki dio porodice u rodnoj zemlji.

“Moja majka, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je da ostanu u Ukrajini. Ne mogu da gledam to što se događa u mojoj zemlji, a da ne zaplačem. Pričaju mi moji istinu o Ukrajini. Bombarduju se gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima i pronađe diplomatsko rješenje za kraj rata”, poručio je Ševčenko koji je trenutno u Londonu, piše “Jutarnji list”.

Ukrajinac je slavu u Italiji stekao sjajnim igrama u dresu Milana, a sada je Italijane pozvao da prihvate izbjeglice koje dolaze iz Ukrajine.

“Kad sam došao u Italiju ta zemlja mi je otvorila srce. Osjećao sam se kao jedan od vas i zato Italiju smatram drugom domovinom. Sada vas molim da otvorite vaša srca mom narodu. Trebamo vašu pomoć. Neka se kod vas oni sada osjećaju kako sam se osjećao ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim od vas još”, rekao je Ševčenko pa dodao:

“Ukrajina želi da bude dio Europe. To je odluka nas kao naroda. Volodimir Zelenski je sjajan predsjednik i on nas vodi prema nezavisnosti i slobodi”, rekao je Ševčenko.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!