Kamionom provalio u rusku ambasadu u Dablinu: “Ja sam uradio svoj dio posla, momci!” (VIDEO)

U videima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako kamion sa velikom prikolicom vozi u rikverc dok nije srušio kapiju ruske ambasade, što je nekolicina pozdravila aplauzima povicima “bravo” dok su ostali zbunjeno posmatrali taj incident

Tokom antiratnih protesta ispred ruske ambasade u Dablinu, Irskoj, neidentifikovani muškarac je kamionom srušio kapiju na ulazu u ambasadu, dok su demonstranti zbunjeno posmatrali šta se dešava, prenosi The Irish Times u ponedjeljak.

U videima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako kamion sa velikom prikolicom vozi u rikverc dok nije srušio kapiju ruske ambasade, što je nekolicina pozdravila aplauzima povicima “bravo” dok su ostali zbunjeno posmatrali taj incident, piše The Irish Times.

Nakon što je srušio kapiju, vozač kamiona se predstavio kao radnik iz irskog sela Leitrim i dodao da će ga policija vjerovatno privesti nakon svega što je uradio.

Tokom privođenja, kratko je rekao: “Ja sam uradio svoj dio posla, momci. Vrijeme je da ostatak Irske uradi svoj”.

Poljak Lukasz Ryz, koji je protestovao ispred ambasade kada se desio ovaj incident, posvjedočio je da je vozač rekao: “Želim da srušim ovu kapiju”, prenosi N1.

Demonstranti su se skupljali ispred ambasade svakodnevno tokom 10 dana ruske invazije na Ukrajinu. Dvadeset minuta prije dolaska kamiona, nekoliko demonstranata je sjelo na ulaz u ambasadu u cilju sprečavanja zaposlenih u ambasadi da je napuste.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!