Crna Gora zatvorila vazdušni prostor za ruske avione

Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Bjelorusija, Moldavija i Turska jedine su u Evropi čiji je vazdušnih prostor otvoren za avione iz Rusije, pokazuje mapa Radija Slobodna Evropa

Vazdušni prostor Crne Gore zatvoren je za sve ruske avione odlukom Agencije za civilno vazduhoplovstvo, a na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, potvrđeno je Portalu RTCG.

Ovom odlukom Crna Gora se pridružila državama članicama Evropske unije (EU) koje su svoj vazdušni prostor zatvorile za avio-saobraćaj sa Rusijom 27. februara, kao odgovor na rusku vojnu invaziju na Ukrajinu.

Dan kasnije je Rusija zatvorila svoj vazdušni prostor za avio-kompanije iz 36 zemalja, uključujući svih 27 članica EU, kao odgovor na sankcije zapada, prenio je Reuters 28. februara.

Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Bjelorusija, Moldavija i Turska jedine su u Evropi čiji je vazdušnih prostor otvoren za avione iz Rusije, pokazuje mapa Radija Slobodna Evropa (RSE).

Crna Gora se, nakon napada na Ukrajinu, pridružila svim restriktivnim mjerama, među kojima je osam paketa individualnih i ekonomskih sankcija koje je Evropska unija usvojila protiv Rusije.

Foto: Printscreen/flugsnug

Idi na VRH

error: Content is protected !!