Tramp: Nisam siguran da je Izrael zainteresovan za mir sa Palestinom

Tramp je upozorio i da je izraelsko naseljavanje uvijek komplikovalo pomirenje i da, kako je istakao, Izrael mora da bude veoma oprezan kada je riječ o naseljavanju

 

 

Foto: Printscreen

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da nije siguran da je Izrael zainteresovan za postizanje mira s Palestincima, upozorivši da jevrejska naselja na Zapadnoj obali “veoma komplikuju” pomirenje.

On je to rekao u intervjuu izraelskom listu “Israel Hayom”, čiji je vlasnik američki milijarder Sheldon Ddelson, Trumpov podržavalac koji, takođe, pruža snažnu podršku Izraelu.

Tramp je u tom intervjuu istakao da Palestinci “ne razmišljaju o pomirenju”, ali je doveo u pitanje i zainteresovanost Izraela za dogovor, prenosi AP.

“Jednostavno, vidjećemo šta će se dogoditi”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Tramp je upozorio i da je izraelsko naseljavanje uvijek komplikovalo pomirenje i da, kako je istakao, Izrael mora da bude veoma oprezan kada je riječ o naseljavanju.

Trampov komentar o Izraelu je rijetka kritika toj zemlji američkog predsjednika koji je doveo do pogoršanja odnosa s Palestincima, priznavši Jerusalem za prijestonicu Izraela, dok sa Izraelom gradi tople odnose, zaključuje američka agencija, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!