Podignuta optužnica protiv Ilira Đokaja za ubistvo Šejle Bakije: “Život ti je u mojim rukama!”

“On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt”, piše u rješenju suda i dodaje da je tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, koji se terete da je 30. septembra prošle godine u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija.

Optužnica je proslijeđena nadležnom sudu na potvrđivanje.

Naredbom VDT-a u Podgorici Đokaj se tereti za teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. Kako se navodi u rješenju suda koji m je Đokaju prošlog mjeseca produžen pritvor, on je osnovano sumnjiv da je 30. septembra, oko 15.15, u Tuzima, u naselju Karabuško polje, sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije, piše “Dan”.

“On je na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt”, piše u rješenju suda i dodaje da je tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Dodaje se da se osumnjičeni Đokaj udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

“Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta”, piše u rješenju suda.

Đokaj je odranije poznat policiji, a 25. avgusta prošle godine sada pokojna Šejla ga je prijavila zbog uznemiravanja i prijetnji, ali je on zbog toga samo prekršajno kažnjen. Tom prilikom ona je u prijavi navela da joj je Đokaj zaprijetio: “Ni na nebu ni na zemlji nećeš biti drugoga. Neću ti dati da se udaš za drugoga! Proliće se krv za ovu stvar! Život ti je u mojim rukama!”

Idi na VRH
error: Content is protected !!