Varvarski napad: Stravična eksplozija kod vladine zgrade u Harkovu, ima mrtvih i povrijeđenih (VIDEO)

CNN prenosi, pozivajući se na današnji post ukrajinske službe na “Telegramu”, da je povrijeđeno najmanje šestoro ljudi, uključujući jedno dijete

Rusija je izvela varvarske raketne napade na Trg slobode i stambene četvrti Harkova. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleb rekao je da Putin nije sposoban da slomi Ukrajinu.

“On ubija nevine civile i čini ratne zločine iz bijesa”, poručio je preko Twittera.

“Svijest može i mora učiniti više, povećati pritisak, u potpunosti izolovati Rusiju”, rekao je.

Državna služba za vanredne situacije saopštila je da je jedna osoba poginula u jutrošnjem granatiranju Harkova, prenosi agencija Interfaks Ukrajina.

CNN prenosi, pozivajući se na današnji post ukrajinske službe na “Telegramu”, da je povrijeđeno najmanje šestoro ljudi, uključujući jedno dijete.

Kijev je rekao da je napad bio pokušaj da se ubije guverner Harkova i njegov tim koji vode odbranu grada, prenio je “Gardijan”.

“Gardijan” prenosi da je ukrajinska operativna komanda rekla da su ruske snage ispalile raketu na zgradu regionalne vlade u Harkovu i da je zgrada pogođena direktno, u vrijeme kad je pored nje prolazilo nekoliko civilnih auta, prenosi “Blic”.

Kuleba je pozvao Zapad da nametne još jednu rundu međunarodnih sankcija Rusiji nakon, kako je rekao, varvarskih napada na Harkov.

Oleg Sinegubov, guverner regije Harkov, potvrdio je da je ruski raketni sistem pogodio središte drugog po veličini grada u Ukrajini, uključujući stambene četvrti i zgradu regionalne vlade.

Tvrdi da je riječ o višecijevnom bacaču raketa Grad, ali da je odbrana Harkova izdržala napad.

“Ovakvi napadi su genocid nad ukrajinskim narodom, ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, rekao je, prenosi “Jutarnji list”.

Sinegubov je ustvrdio da je prerano reći koliki je broj žrtava u napadu na centar Harkova.

Nakon stravičnog snimka granatiranja središta Harkova i lokalne vlade, još jedan snimak govori o razmjerama bombardovanja. Na Twitteru je objavljen snimak koji prikazuje veliku štetu načinjenu na zgradi u centru Harkova.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!