Bulajić: Neću zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore za 3. mart (VIDEO)

“Ne želim da svojom odlukom dam i najmanji doprinos ugrožavanju temeljnih demokratskih vrijednosti i principa, ustavnog poretka”, rekao je Bulajić

 

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić saopštio je da neće zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore za 3. mart, zbog toga, kako je naveo, što se nijesu stekli politički uslovi.

“Ne želim da svojom odlukom dam i najmanji doprinos ugrožavanju temeljnih demokratskih vrijednosti i principa, ustavnog poretka”, rekao je Bulajić u obraćanju javnosti koji je emitovan na Parlamentarnom kanalu Javnog servisa.

Bulajić je kazao da je vrijeme da se, u najkraćem roku, otvori dijalog između lidera izborne parlamentarne većine.

On ih je pozvao da ostave po strani partijske interese i razlike i da pokažu neophodnu i nedvosmislenu odgovornost za rješavanje krize i poručio da će, ukoliko dođe do dogovora, odmah zakazati sjednicu Skupštine na kojoj će biti izabran predsjednik Skupštine i 43. Vlada Crne Gore.

Bulajić je, u obraćanju građanima, rekao da se, poslije pobjede demokratske opozicije na izborima 30. avgusta 2020. godine nije iskoristila prilika da se formira prva očekivano demokratska vlada na temelju jasne izborne volje građana.

“Da se potpuno okonča postojanje bivše vlasti, i da se hitno otpočne konsolidacija demokratskih institucija kroz neophodne socijalne, ekonomske, političke i institucionalne reforme“, dodao je Bulajić.

Pogledajte obraćanje Bulajića:

Idi na VRH
error: Content is protected !!