Mandić: DF će sjutra blokirati 17 saobraćajnica, Bulajić neće zakazati sjednicu Skupštine

“Naši aktivisti će blokirati saobraćajnice i poslati poruku građanima Crne Gore da ne pristajemo na izdaju, prevaru i prekrajanje većinske volje Crne Gore i tražimo rješenja koja će omogućiti da parlamentarna većina pronađu formulu koja će obezbijediti poštovanje volje građana od 30. avgusta 2020. godine”

Demokratski front će sjutra u 18.30 blokirati 17 saobraćajnica u Crnoj Gori, rekao je Andrija Mandić na konferenciji za novinare u Skupštini.

Time će, kako je rekao, poslati poruku da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana i da DPS ponovo dobije najvažnije poluge odlučivanja.

“Naši aktivisti će blokirati saobraćajnice i poslati poruku građanima Crne Gore da ne pristajemo na izdaju, prevaru i prekrajanje većinske volje Crne Gore i tražimo rješenja koja će omogućiti da parlamentarna većina pronađu formulu koja će obezbijediti poštovanje volje građana od 30. avgusta 2020. godine”.

Mandić je rekao da su dobili loše informacije da je SNP delegirao pregovarače za pregovore o manjinskoj vladi koju će podržati Demokratska partija socijalista (DPS), što je, kako je kazao, loše primljeno u koaliciji “Za budućnost Crne Gore”, čiji je SNP dio.

On je kazao da ce blokada saobraćajnica trajati sat i po i da je “10.565 ljudi dalo brojeve telefona i čekaju poziv da izađu na 17 punktova”.

Mandić je poručio da će u gradovima moći normalno da se funkcioniše, ali da će biti onemogućen međugradski saobraćaj. On se izvinio građanima Crne Gore i zamolio ih da, dok bude blokada, ne kreću na put.

Očekuje da će na blokadama biti i drugi građani, ne samo pristalice DF, i da će biti i pristalica drugih partija, pišu “Vijesti”.

“Imamo veoma ozbilja plan kojim nećemo dozvoliti ni da Vlada Zdravka Krivokapića priprema izbore, a ni da manjinska vlada Dritana Abazovića priprema te izbore. Mi ulažemo napore da u okviru parlamentarne većine plus manjine da formiramo vlast, a ako to ne bude funcionisalo, mi imamo plan”, poručio je Mandić.

Mandić je rekao da će sjutra ujutro obavijestiti javnost gdje će biti blokade.

“To je akcija opomene. Nakon te opomene čućete sjutra veče na punktovima koji će biti na Zlatici i Zeti šta je naša dalja akcija”.

Rekao je da će u Podgorici biti tri punkta.

Nije odgovorio na pitanje da li su okupljanja prijavljena.

Komentarišući optužbe na račun brata Dritana Abazovića, rekao je da to nije tačno i da se on za novac za kliniku vjerovatno snašao negdje drugo, a ne kod (Aleksandra) Vučića.

On je rekao, komentarišući dešavanja u Ukrajini, da žele mir, ali da ih “nervira neprincipijelnost” i to što je vlast komšiji spremna da nanese štetu, a kada je negdje daleko onda imamo drugačiji odnos.

On je kazao da Strahinja Bulajić neće zakazati Skupštinu 1. marta i da će se oglasiti narednih dana.

“Strahinja je potpredsjednik Nove srpske demokratije i sve što odluči DF on će poštovati”, poručio je Mandić.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!