Njujork: Djevojčica kojoj se gubi trag 2019. godine pronađena živa u tajnoj prostoriji (VIDEO)

Posle sat vremena dugog pretresa kuće, jedan od detektiva je primetio da su stepenice koje vode do podruma kuće neuobičajeno postavljene. Pošto su uklonili nekoliko staništa, policajci su pronašli Pejsli i njenu biološku majku kako se kriju u malom, hladnom i mokrom skrovištu…

Devojčica nestala 2019. godine pronađena je živa u tajnoj sobi ispod stepeništa u kući njenog dede u američkoj državi Njujork.

Pejsli Šaltis, danas šestogodišnjakinja, pronađena je posle celodnevnog pretresa kuće i dobrog je zdravstvenog stanja, saopštila je policija.

Devojčica je predata zakonskim starateljima koji brinu i o njenoj starijoj sestri.

Njeni roditelji, koji su ranije izgubili starateljstvo nad devojčicama, optuženi su za ugrožavanje života deteta i mešanje u rad socijalnih službi.

Nestanak Pejsli prijavljen je u julu 2019, u oblasti Tioga, u državi Njujork.

Tada je imala četiri godine i vlasti su sumnjičile njene biološke roditelje, Kimberli Kuper i Kirka Šaltisa mlađeg, za otmicu.

Posle dojave da je Pejsli zatvorena na tajnoj lokaciji u gradiću Sodžerti, policija je dobila nalog da pretraži kuću čiji je vlasnik Šaltisov otac.

Imanje na kojem je kuća je i ranije pretraživano, ali devojčica tada nije pronađena.

Kirk Šaltis stariji bio je prisutan tokom pretrage i tvrdio je da ne zna da se Pejsli nalazila u kući, saopšteno je iz policije.

Posle sat vremena dugog pretresa kuće, jedan od detektiva je primetio da su stepenice koje vode do podruma kuće neuobičajeno postavljene.

Pošto su uklonili nekoliko staništa, policajci su pronašli Pejsli i njenu biološku majku kako se kriju u malom, hladnom i mokrom skrovištu.

Bolničari su pregledali devojčicu i zaključili da je dobrog zdravstvenog stanja.

Njeni biološki roditelji izgubili su starateljstvo za obe devojčice pre nego što je Pejsli nestala.

Policija veruje da je to bio motiv Pejsline otmice.

„Smatramo… da je neko obavestio roditelje da je starije dete u to vreme odvedeno kod zakonskog staratelja i da ih je to nagnalo da otmu Pejsli i pobegnu”, rekao je Džozef Sinagra, šef policije Sodžertija, lokalnoj TV stanici.

Roditelji, kao i Kikr Šatlis stariji, uhapšeni su i optuženi za nestanak devojčice. Šatlisovi su kasnije pušteni da se brane sa slobode, dok je majka ostala u pritvoru jer je za njom raspisana poternica zbog drugog krivičnog dela.

Istraga se nastavlja i očekuju se nova hapšenja, saopšteno je iz policije.

Većina dece čiji se nestanak prijavi u Sjedinjenim Državama se pronađe u dobrom stanju posle relativno kratkog vremenskog perioda, pokazuju podaci Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Ali u slučajevima porodične otmice, koje počine roditelji ili staratelji , deca se pronađu u proseku tek posle više od deset meseci, piše BBC na srpskom jeziku. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!