Christiane Amanpour otkrila: Poznato je kada će Rusija napasti Ukrajinu

U isto vrijeme mediji prenose saznanja iz Bijele Kuće koja je pozvala Amerikance da što prije napuste Ukrajinu da bi ruska invazija mogla biti moguća čak i u naredna dva dana

SAD i njihovi saveznici imaju nove obavještajne podatke koji sugeriraju da bi Rusija mogla pokrenuti napad na Ukrajinu čak i prije kraja Olimpijskih igara javlja CNN, prenosi Ba.n1info.com.

Veliki broj zemalja naredio je svojim stanovnicima da napuste Ukrajinu.

Očekuje se da će američki predsjednik Biden telefonski razgovarati sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom uslijed novih, hitnih upozorenja o potencijalnom sukobu u Ukrajini.

“Očekujem da će se telefonski dogovoriti s predsjednikom Putinom, ali trenutno nemam što najaviti za vas”, rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan novinarima u Bijeloj kući.

Jedna od najpoznatijih novnarki na svijetu Christiane Amanpour na svoj Twitter profilu objavila da joj je potvrđeno da će se napad desiti.

“Zvaničnik iz NATO saveza mi je rekao da im je predsjednik Bajden danas rekao da SAD veruju da je Vladimir Putin odlučio da napadne Ukrajinu.  To će se dogoditi sljedeće sedmice, napisala je Amnpour.


U isto vrijeme mediji prenose saznanja iz Bijele Kuće koja je pozvala Amerikance da što prije napuste Ukrajinu da bi ruska invazija mogla biti moguća čak i u naredna dva dana.

Idi na VRH
error: Content is protected !!