Mandić prijeti bivšim koalicionim partnerima: Ako neko iz ZBCG ili tri koalicije napravi dil sa DPS, DF će blokirati Crnu Goru (VIDEO)

Istakao je da je DF velika organizacija, koja će i domaćoj i međunarodnoj javnosti, od kojih su sebi neki dali za pravo da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore tako što će oni sastavljati Vladu i kombinovati sa različitim političkim partijama, poslati poruku da to ne može proći bez narodnog odgovora

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandic kazao je da su završili razgovore sa predsjednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem, gdje su naveli da im je neprihvatljivo da bilo ko iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) ili tri koalicije potpisnice Sporazuma iz 2020. pravi dil sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Ako bi se to iznevjerilo, DF će krenuti sa protestima i blokirati čitavu Crnu Goru”, rekao je Mandić na konferenciji za medije koju je održao sa predsjednikom Demokratske narodne partije (DNP) i jednim od lidera DF Milanom Kneževićem.

Mandić je kazao da uskoro očekuju sjednicu Glavnog odbora (GO) SNP.

Istakao je da će obavijestiti kada će početi “akcija” DF.

Mandić je kazao da njihovi protesti ne bi bili onakvi kakvi se gledaju u Crnoj Gori, gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava Crkva, hramovi ili bilo koja važna važna adresa koja nadrasta političku scenu:

“Nego ćemo poslati vrlo jasnu i snažnu poruku tako što ćemo blokirati ćitavu Crnu Goru”.

Istakao je da je DF velika organizacija, koja će i domaćoj i međunarodnoj javnosti, od kojih su sebi neki dali za pravo da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore tako što će oni sastavljati Vladu i kombinovati sa različitim političkim partijama, poslati poruku da to ne može proći bez narodnog odgovora.

“I da postoje politički subjekti koji su spremni da preuzmu odgovornost za sve ono što će doći u ovu zemlju i na ovaj prostor”, rekao je Mandić.

On je kazao da je siguran da će predsjednik SNP-a poruke koje su mu uputili prenijeti Glavnom odboru i članstvu:

“Mi smo bili jedna lista, istorijati naših stranaka su slični. Borili smo se dugi niz godina protiv Mila Đukanovića, protiv DPS-a i danas kada je ta partija u opoziciji, barem mi, iz koalicije ZBCG, nemamo pravo da im dodamo ruku i da ih ponovo vratimo na najvažnija mjesta narodnog odlučivanja – da budu u izvršnoj vlasti ili da podržavaju Vladu koja vodi unutrašnju i spoljašnju politiku Crne Gore”, kazao je Mandić.

Mandić je odgovarajući na pitanje “Vijesti” zašto je njihov stav drugačiji u odnosu na jučerašnji i da li im je Joković na sastanku saopštio nešto što ih je uznemirilo, rekao da ih ništa nije uznemirilo niti ih može uznemiriti.

“Svjedoci ste koliko smo napora uložili da dođe do dogovora u parlamentarnoj većini, upozoravali naše kolege iz parlamentarne većine da je politika javni posao i da lično treba odvojiti od javnog posla, ali nažalost ovdje još uvijek sa mnogim ljudima dominantno upravlja taj violentni dinarski mentalitet gdje ne mogu da razdvoje to dvoje”.

Istakao je da se primiče dan kad neke odluke moraju da se donose i da ovim javnim obraćanjem vrše poslednji pritisak.

“Postoji dovoljno vremena da se dogovorimo u parlamentarnoj većini. Ako nema dogovora u parlamentarnoj većini, nego se krene na put bez povrtaka, DF-u preostaje da štiti interese koalicije ZBCG”, kazao je Mandić, prenose Vijesti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!