Poslednje batine bile su kobne, trudna Zumrite pala je u komu: Ubistvu prethodile prijave za nasilje koje su odbacivane

Nikolić, sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje djece, pokušao je da pobjegne iz Crne Gore – uhapšen je 17. januara na graničnom prelazu Dobrakovo

Optuženjem nije završila nijedna od prijava srodnika sada pokojne Zumrite Nerde (27), u kojima su navodili da je maltretira nevjenčani suprug Dalibor Nikolić (33) – ona je negirala da je muž tuče.

Poslednje batine bile su kobne – trudna dvadesetsedmogodišnjakinja pala je u komu, a ljekari su se nakon toga danima borili za njen i život nerođene bebe.

Sagovornik uključen u istragu kazao je da se očekuje kvalifikacija krivičnog djela, ali da se Više državno tužilaštvo još nije izjasnilo da li će Nikolića teretiti za teško ubistvo trudne Zurmite.

Ta Baranka 16. januara donijeta je u barsku bolnicu u besvjesnom stanju, a ljekari iz te zdravstvene ustanove odmah su je transportovali u Klinički centar Crne Gore.

Nikolić, sa kojim dvadesetsedmogodišnjakinja ima troje djece, pokušao je da pobjegne iz Crne Gore – uhapšen je 17. januara na graničnom prelazu Dobrakovo.

Dežurni tužilac u barskom Osnovnom državnom tužilaštvu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da su službenici Centra bezbjednosti Bar tokom 2019. godine registrovali dvije prijave protiv Nikolića. Obje su bile za nasilje u porodici na štetu nevjenčane supruge Zumrtie.

„Prva prijava je registrovana 20. jula 2019. godine od strane V.N. (brat oštećene) u kojoj je naveo da D.N. duže vrijeme fizički zlostavlja njegovu sestru. što je prijavljeni negirao. Izjava je uzeta i od N.Z. koje negirala navode iz prijave. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemanta krivičnog djela. Policija je protiv D.N. podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici na štetu Z.N.“, objasnili su iz Uprave policije. Prekršajnu prijavu tada su podnijeli i protiv Zumritinog brata – „Zbog fizičkog napada na zeta D.N.“.

Zumrita je 27. avgusta iste godine prijavila Nikolića za fizičko nasilje.

„Ona je tada upućena na ukazivanje ljekarske pomoći gdje je zadržana na bolničkom liječenju. Osumnjičeni D.N. je odmah priveden i na sebi je imao vidne povrede za koje ne naveo da su mu ih nanijeli srodnici nevjenčane supruge i on je upućen na ukazivanje ljekarske pomoći. Obavještenja su prikupljena od B.N. i Đ.N. Nadležni državni tužilac je naložio da se protiv D.N. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Krivična prijava za isto dijelo je podnijeta protiv V.N. i Đ.N. za isto djelo na štetu zeta D.N“.

Nepun mjesec kasnije barsko Osnovno državno tužilaštvo obavijestilo je policiju da su obje krivične prijave odbačene:

„Policija je 19. septembra 2019. godine obaviještena od strane tužilaštva da su obje ove krivične prijave odbačene te su u daljem postupku protiv osumnjičenih podnijeli prekršajne prijave iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici“, kazali su iz UP, pišu Vijesti. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!