Đeljošaj: Spreman sam da idem na poligraf, stojim iza svojih riječi

“To mi je bilo čudno. Mi iz sfere politike znamo da ništa nije slučajno. Slušali smo šta imaju da kažu i postavljali pitanja. Govorili su da iza svega stoje Amerikanci. Pominjale su se sve partije osim URE. Kolega Fatmir Đeka je tada pitao: ‘A URA’, oni su kazali: ‘Vidjećemo šta ćemo sa njima, nijesu odani premijeru’”, kazao je Đeljošaj

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj u emisiji “Link” Radija Crne Gore kazao je da mu je žao što je ministar finansija Milojko Spajić demantovao da je manjinama nudio da zamijene URU u Vladi. Istakao je da je spreman da ide na poligraf, jer stoji iza svojih riječi.

Đeljošaj kaže da nije znao da su kod Spajića pozvani na razgovor radi ponude da budu dio vlasti, već je mislio da su drugi razlozi u pitanju.

“To mi je bilo čudno. Mi iz sfere politike znamo da ništa nije slučajno. Slušali smo šta imaju da kažu i postavljali pitanja. Govorili su da iza svega stoje Amerikanci. Pominjale su se sve partije osim URE. Kolega Fatmir Đeka je tada pitao: ‘A URA’, oni su kazali: ‘Vidjećemo šta ćemo sa njima, nijesu odani premijeru’”, kazao je Đeljošaj.

Kaže da je predstavnicima manjina sve bilo jasno. Ličilo mu je sve na politički amaterizam, prenosi rtcg.me.

“Meni je žao kad sam vidio da je gospodin Spajić demantovao taj razgovor. Bio mi je simpatičan taj ministar iako je pokušavao Opštini Tuzi da zagorča život. Ipak je ostavio neki pozitivni utisak, a sada pokušava da kaže nešto što nije. Eto, ima političke ambicije, a onda to nije korektno. Ostavlja prostor ako sjutra dođemo za isti sto, ne znam da li ćemo moći da iskreno razgovaramo”, kazao je on.

Kazao je da evropska ambasadorka koju su pominjali ranije nije prisustvovala sastanku, već da je on sreo na izlazu.

“Ja sam, eto, spreman da idemo na poligraf ako je to nekome toliko važno, a meni je važno da stojim iza onoga što kažem do kraja. Svako treba da odgovara za ono što radi. Vrijeme će sve pokazati”, kazao je on.

Đeljošaj kaže da forma manjinske Vlade nije još dogovorena. Objašnjava da je u vrijeme potpisivanja memoranduma bilo razgovora o mogućoj manjinskoj vladi.

“U tom smislu mi smo dobili predlog partija koje su dio vlasti i naravno da smo prihvatili. Mislim da je to pokazalo da je moguće da sarađujemo sa svima koji žele da sjednu za isti sto, sa svima, ne sa DPS-om, kako žele da nametnu, već sa svima”, kazao je on.

Za njega je najvažnije da su manjinske partije djelovale jedinstveno.

“To je naše najveće dostignuće u ovom periodu”, kazao je on i dodao da se ne opterećuje šta drugi misle.

Foto: Printscreen/RTCG


Idi na VRH
error: Content is protected !!