Čekaju hapšenje u Skupštini: Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću ukinut imunitet

Mandić i Knežević su kazali da ih hapšenje neće zastrašiti, navodeći da je dobro što se opozicija konačno ujedinila. “Ovdje ćemo sačekati odluke parlamenta, kao i radnje koje će nakon toga preduzeti Katnić. Izmišljaju i podmeću da sa lažnim državnim udarom ima ikakve veze bilo ko iz Fronta”, rekao je Mandić

Skupština Crne Gore ukinula je imunitet poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Mandić i Knežević su kazali da ih hapšenje neće zastrašiti, navodeći da je dobro što se opozicija konačno ujedinila.

Njih dvojica su, sa poslanicima DF-a, nakon što im je Skupština ukinula imunitet, ušli u hol parlamenta, gdje će, kako su najavili, čekati hapšenje.

“Dalji razvoj događaja čekaćemo u svojim kancelarijama u parlamentu”, saopštili su iz Fronta.

“Ovdje ćemo sačekati odluke parlamenta, kao i radnje koje će nakon toga preduzeti Katnić. Izmišljaju i podmeću da sa lažnim državnim udarom ima ikakve veze bilo ko iz Fronta”, rekao je Mandić, prenosi portal rtcg.me.

Knežević je kazao da su odlučili da se suprotstave diktatoru.

“Nema tog Katnića koji nas može zaustaviti u borbi da oslobodimo Crnu Goru demokratskim sredstvima, kao što smo to radili prethodnih godina”, rekao je Knežević.

Administrativni odbor je u ponedjeljak predložio Skupštini da odobri pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora Mandiću i Kneževiću.

Dvojica poslanika DF-a sumnjiče se za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekivanja, sa ciljem vršenja krivičnih djela terorizma i drugih krivičnih djela.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!