Petar Marčinko, koji je nestao pre 30 godina, pronađen u Španiji: Niko ne zna zašto se nije javio porodici

Posljednji podatak o njemu bio je u aprilu 1992. godine, kada se kao 39-godišnjak iskrcao sa broda Dubrovnik u Hihonu u Španiji i od tada mu se gubi svaki trag

Pomorac Petar Marčinko iz Čepikuća na samom jugu Hrvatske, koji je nestao prije 30 godina, pronađen je u Španiji.

Javnost još ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju prije 30 godina i zašto nikada nije kontaktirao svoju porodicu.

Posljednji podatak o njemu bio je u aprilu 1992. godine, kada se kao 39-godišnjak iskrcao sa broda Dubrovnik u Hihonu u Španiji i od tada mu se gubi svaki trag.

Tek 30 godina kasnije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dobila je potvrdu od međunarodnih institucija sa kojima su sarađivali u provjeri dokumenata koji su se nedavno pojavili u policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

List DuList naveo je da su iz Policijske uprave istakli da su dokumenta primili službenim putem preko Ambasade Hrvatske u Španiji i da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet i verodostojnost pristiglih dokumenata.

Nakon detaljne provjere, Marčinko je pronađen živ u Španiji.

Njegovi susjedi iz sela Čepikuća za njega su imali samo reči hvale, piše Blic.

“Za mene je kao momak bio ‘prva liga’… Iz istog smo sela, s njim sam, što se kaže, cigar delio. Nije bio ni oženjen, niti je imao dece. Ima četiri brata, dva su pokojna, a dva su živa. Jedan je u Kanadi, drugi u Francuskoj. Svakome je hteo da pomogne, nije nikada nikome bio dužan. O njemu mogu reći sve najbolje, nisam nikada čuo da je s nekim imao problema i to će svako reći. Niko nema šta da mu prigovori. Bio je odličan, predobar, bio je miran”, rekao je jedan od njih.

Prema riječima jednog susjeda, Petar je trebalo da se ukrca na brod za Kanadu da ode kod brata, ali iz nekog razloga, on to izgleda nije učinio, nego se iskrcao u Španiji, prenosi Kurir. 

FOTO: PRINTSCREEN/NESTALI.HR

Idi na VRH
error: Content is protected !!