Tragedija u Rusiji: Srušio se avion, poginula 71 osoba (VIDEO)

Ruske agencije su prenijele da je u avionu bilo 65 putnika i šest članova posade. Lokalni mediji prenijeli su da je na spisku putnika bilo i najmanje jedno dijete

Foto: Printscreen

Avion ruske aviokompanije “Saratov erlajnz”, u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona.

Ruska služba za vanredne situacije potvrdila je da je nema preživjelih u nesreći čiji uzroci još nisu poznati.

Ruske agencije su prenijele da je u avionu bilo 65 putnika i šest članova posade.

Lokalni mediji prenijeli su da je na spisku putnika bilo i najmanje jedno dijete.

Avion se srušio u blizini sela Argunovo, a prethodno je viđen kako pada iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju, prenijelo je nekoliko lokalnih medija, od kojih neki tvrde da je goreo u trenutku pada, javlja “Blic”.

PRVI SNIMAK SA LICA MJESTA

Na društvenim mrežema pojavio se prvi video snimak za koji portal Life.ru navodi da je nastao na mjestu na kojem se danas srušio ruski putnički avion sa 71 putnikom.

Portal RT objavio je isti snimak uz informaciju da su spasilačke službe pronašle dva tijela na mjestu nesreće.

PAD ZA NEKOLIKO MINUTA

Prema podacima specijalizovanog sajta Flightradar24, avion je pao oko 20 kilometara jugoistočno od moskovskog aerodroma Domodedovo sa kojeg je poletio. Na Twitter nalogu sajta navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu i to pet minuta nakon što je poletio. Posljednja visina koju su radari zabilježili bila je oko 1.900 metara. Radio kontat sa letjelicom izgubljen je nekoliko minuta nakon polijetanja sa aerodroma, u 14:21 po moskovskom vremenu, javlja Tas s pozivajući se na Rusku agenciju za vazdušni saobraćaj.

PUTIN UPUTIO SAUČEŠĆE PORODICAMA POGINULIH

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih i naložio uspostavljanje vladine komisije koja će se baviti istragom o padu aviona, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Predsjednik je vladi izdao nalog da formira specijalnu komisiju za pad aviona u Moskovskom regionu. Putin je, takođe, nadležnim službama naložio da organizuju operaciju potrage”, izjavio je Peskov, prenosi Tas s.

Istraga o uzrocima pada aviona već je pokrenuta, a kako piše Ren TV, vremenske prilike jedan su od mogućih razloga pada aviona ili greška pilota.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!