Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića, za novog potpredsjednika predlaže Spajića

“Potpredsjednik Abazović, kao predsjednik pomenute političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva. Smatram nedopustivim i neprimjerenim takav odnos prema potpisanom Sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, prema obavezama preuzetim potom u izvršnoj vlasti i prema građanima Cme Gore koji su od nas očekivali složno i zakonito političko dielovanje svih članova Vlade”, piše u predlogu

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića.

On je na Twitteru napisao i da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore.

“Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru”, napisao je Krivokapić.

U predlogu za smjenu Abazovića, Krivokapić je naveo da su “19. 1. 2022. godine, nakon višemjesečnog neslaganja sa magistralnim pravcima razvoja Vladinih politika, poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika DPS-a i ostalih partija bivše vlasti, predali su Skupstini Cme Gore zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore”.

“Potpredsjednik Abazović, kao predsjednik pomenute političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva. Smatram nedopustivim i neprimjerenim takav odnos prema potpisanom Sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, prema obavezama preuzetim potom u izvršnoj vlasti i prema građanima Cme Gore koji su od nas očekivali složno i zakonito političko dielovanje svih članova Vlade. Nekorektnost kojom se ruši Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i Ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih Skupštini predlažem razrješenje potpredsjednika Abazovića”, piše u predlogu koji je podnio Krivokapić.

U predlogu za imenovanje Spajića za novog potpredsjednika Vlade, Krivokapić je naveo da ga za tu poziciju preporučuju rezultati koje je ostvario kao ministar finansija i socijalnog staranja.

“I, ujedno, nastavi da obavlja funkciju ministra finansija i socijalnog staranja”, naveo je Krivokapić u predlogu.

Glavna fotografija: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!