Milana ubili u Filadelfiji prije godinu dana, poruke rođaka tjeraju suze na oči: Radio je sve kako treba, a dočekao najgore!

Na snimku koji su zabilježile nadzorne kamere, može se vidjeti kako Lončaru prilaze dvojica muškaraca, jedan mu prilazi sa leđa, dok drugi prilazi licem okrenut ka njemu sa pištoljem u ruci. Na početku se činilo da muškarci samo prijete Lončaru pištoljem kako bi im dao novac. Međutim, nekoliko sekundi kasnije, jedan od razbojnika ispalio je hitac u mladićeve grudi. Srbin nije pružio otpor i pao je kao pokošen, a u ruci je čvrsto držao povodac svog psa

Srbin Milan Lončar (25) brutalno je ubijen s leđa prije godinu dana dok je šetao svog psa u Filadelfiji, a sada su njegovi najmiliji na društvenim mrežama napisali potresne poruke u znak sjećanja na njega.

Foto: Društvene mreže

Podsjetimo, na snimku koji su zabilježile nadzorne kamere, može se vidjeti kako Lončaru prilaze dvojica muškaraca, jedan mu prilazi sa leđa, dok drugi prilazi licem okrenut ka njemu sa pištoljem u ruci. Na početku se činilo da muškarci samo prijete Lončaru pištoljem kako bi im dao novac. Međutim, nekoliko sekundi kasnije, jedan od razbojnika ispalio je hitac u mladićeve grudi. Srbin nije pružio otpor i pao je kao pokošen, a u ruci je čvrsto držao povodac svog psa.

Njegovi najmiliji i dalje ne mogu da prežale gubitak, pa je tako Milanov rođak na Facebooku napisao “kako je danas godinu dana od kad ga nema”.

“Danas je godinu dana od ubistva mog rođaka. Pokušavam da budem pozitivan, ali mi ne ide. Događaj koji me podsjeća da zlo vreba bilo gdje. Ono što se desilo Milanu je podsjetnik da čak i kad radiš sve kako treba, može da se desi najgore. Moja sjećanja na Milana mi donose radost koju mi je on domio u životu. Najveći dio nisam imao srećno djetinjstvo, ali vrijeme koje sam proveo sa mojim rođacima Jelenom i Milanom, to su bili najbolji dani”, rekao je rođak u opisu fotografija ubijenog i njegove sestre.

Foto: Društvene mreže

On je dodao da je trebalo da imaju više srećnih dana.

“Svi moramo biti bolji jedni prema drugima. Ako čitate ovo uradite nešto ljubazno što niste planirali, nikad ne znate koliko bi to moglo promijeniti svijet. Počivaj u miru Milane. Voljen si, nedostaješ mi i patim”, rekao je rođak, a njegov post Milanova rođena sestra je preuzela i objavila, i stavila tri srca.

Inače, za zločin osumnjičen je Džozefus Dejvis (21) koji je uhapšen pet dana nakon ubistva Srbina i to u istoj garderobi u kojoj je bio kada je presudio mladiću. Upravo to je i olakšalo hapšenje. Drugi napadač je i dalje u bjekstvu. Inače, za informacije o ubicama tada je bila raspisana i nagrada od 40.000 dolara.

Ejmi Lonsberi, majka ubijenog, rekla je nakon zločina za američke medije da se vidi da njen sin nije pružao otpor, niti je kod sebe imao novac u trenutku kada je napadnut.

Foto: “Kurir”

“Ubili su ga bez razloga. Nije imao novca kod sebe, nije uzvratio, nije rekao ništa pogrešno. Nema smisla, jednostavno nema smisla ni razloga za ovo što se dogodilo”, rekla je ona i dodala da je godinu dana prije ubistva počeo da radi kao građevinski inženjer.

Mladić je preminuo na pločniku nedaleko od svoje kuće.

Izvor: “Kurir”

Glavna fotografija: “Kurir”

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!