Porodica Abazović donirala Domu zdravlja Ulcinju CT skener od novca sakupljenog za liječenje sina

“Od danas možemo da se pohvalimo da građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović, koja je donirala sredstva za nabavku ovog skenera”, navela je Borovinić Bojović

Dom zdravlja Ulcinj od danas ima CT skener vrijedan trista hiljada eura.

To je donacija porodice Abazović koja je Domu zdravlja poklonila sredstva koja su prethodno sakupljena za liječenje njihovog sina, koji je, nažalost, preminuo prije dvije godine.

Dom zdravlja Ulcinj, tim povodom, danas su posjetili potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović. Ministarka je ocijenila da je ovo veliki dan za zdravstveni sistem u Ulcinju i za sve njegove građanke i građane.

“Od danas možemo da se pohvalimo da građanke i građani Ulcinja imaju zlatni standard u dijagnostici, a to je najsavremeniji skener aparat koji se sada nalazi u Domu zdravlja Ulcinj zahvaljujući ogromnoj humanosti i velikom ljudskom gestu familije Abazović, koja je donirala sredstva za nabavku ovog skenera”, navela je Borovinić Bojović, uz napomenu da je ovo jedan od koraka u nizu pred građanima Ulcinja i našem zdravstvenom sistemu.

“Još jednom želim da izjavim najiskrenije saučešće zbog bola za prerano izgubljenim članom familije Abazović, ali istovremeno i da naglasim značaj ovog skenera u dijagnostici i liječenju svih građana i građanki Ulcinja i šire kojima će medicinska pomoć ubuduće biti potrebna”, navela je ministarka zdravlja.

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović ocijenio je da je ovo istorijski dan za Ulcinj.

“Dijelimo i radost i bol danas u Ulcinju, uz veliku zahvalnost ministarki Borovinić Bojović i njenom timu, timu Doma zdravlja Ulcinj, na čelu sa direktoricom Sadije Holaj. Uspjeli smo u namjeri porodice Abazović i moga brata Almira da konačno instaliramo i uspostavimo skener u Ulcinju”, rekao je Abazović, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Ja sam siguran da bi Emro danas bio vrlo ponosan na sve nas, i vjerujem da je na jednom ljepšem mjestu nego gdje smo mi. Na ovaj način vraćen je i dug prema građanima, Ulcinja naročito, ali i Crne Gore i regiona i sa svih meridijana koji su iskazali veliku solidarnost u jednom trenutku”, rekao je potpredsjednik Vlade.

Direktorica DZ Ulcinj, dr Sadije Holaj, je istakla da je ova donacija korak bliže kompletiranju najsavremenije zdravstvene usluge.

“Srećni smo što imamo priliku da ove procedure ponudimo i u našem gradu jer ćemo tako svima skinuti teret putovanja u institucuje van Ulcinja”, kazala je dr Holaj.

“Za svakog od nas je blagoslov biti okružen ljudima koji su dobrotvorni i velikodušni. Neka nam čin porodice Abazović bude putokaz u budućnost”, rekla je direktorica ulcinjskog Doma zdravlja.

Ovo je prvi put da se na nivou primarne zdravstvene zaštite u Ulcinju omogućava snimanje na CT skeneru.

Foto: Vlada Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!