Saopštenje Crnogorskog kulturnog društva: Podržavamo napore da se očuva cjelovitost i jedinstvo Bosne i Hercegovine

Crnogorsko kulturno društvo iz Toronta želi da pruži podršku najavljenim mirnim protestima koji će se održati 10. januara u Torontu, a koji za cilj imaju skretanje pažnje međunarodne zajednice i svjetske javnosti na ono što se trenutno dešava u Bosni i Hercegovini.

“CKD iz Toronta podržava napore svih progresivnih snaga da se očuva cjelovitost i jedinstvo Bosne i Hercegovine kao međunarodno priznate države. Takođe, protivi se bilo kakvom dijeljenju ili pozivanju na otcepljenje djelova BiH. Razumijemo i saosjećamo se sa narodom BiH i njenom dijasporom koji s razlogom ukazuju na opasnost koju sa sobom moze donijeti ‘žmurenje’ na dešavanja u Bosni i Hercegovini. I sami smo u ovim teškim vremenima zabrinuti za sudbinu i sopstvene države Crne Gore, koja je izložena sličnim pritiscima sa istih adresa.

Želimo mir i stabilnost našoj susjednoj i prijateljskoj državi Bosni i Hercegovini jednako kao što želimo mir i stabilnost cijele regije. Vrijeme je da i međunarodna zajednica reaguje na ono što se evidentno dešava u BIH ali i regionu, i svojim djelovanjem obezbijedi prije svega mir, ali i demokratski i ekonomski napredak koji će garantovati buduću stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju ove naše iseljeničke organizacije.

Idi na VRH
error: Content is protected !!