Brižit Makron tuži desničare zbog glasina da je rođena kao muškarac

Glavno ime u ovoj priči je Nataša Rej, novinarka koja tvrdi da je tri godine istraživala Brižit Makron i došla u posjed dokumenata koja mogu da potvrde da je prva dama rođena kao muškarac. Taj “dokaz” je, navodi Rej, “zapečaćen u koverti i povjeren advokatu” i biće objavljen u javnosti ako se u Francuskoj uvede obavezna vakcinacija protiv korone

Supruga francuskog predsjednika Emanuela Makrona, Brižit Makron, postala je meta zlobnih priča da je rođena kao muškarac i da joj je pravo ime Žan-Mišel Tronju.

Društvenim mrežama u Francuskoj proširili su se tračevi da je supruga francuskog predsjednika rođena kao muškarac.

Glasina je počela da kruži po društvenim mrežama u Francuskoj pod haštegom #JeanMichelTrogneux, a kako piše Dejli mejl, Brižit Makron, rođena kao Brižit Mari-Klod Tronju,  planira da pokrene tužbu protiv osobe/osoba koje su pokrenule ovu zlobnu glasinu.

Kontroverzna teorija objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu “Činjenice i dokumenta” (Faits et Documents) u septembru a, kako navode francuski mediji, u pitanju je trogodišnja istraga koju su potvrdili “brojni stručnjaci”.

Mjesečnik je svoju tvrdnju potkrijepio navodnom činjenicom da javnost nema priliku da vidi fotografije mlade Brižit Makron, kao i da prva dama “krije svoj vrat”.

Glavno ime u ovoj priči je Nataša Rej, novinarka koja tvrdi da je tri godine istraživala Brižit Makron i došla u posjed dokumenata koja mogu da potvrde da je prva dama rođena kao muškarac. Taj “dokaz” je, navodi Rej, “zapečaćen u koverti i povjeren advokatu” i biće objavljen u javnosti ako se u Francuskoj uvede obavezna vakcinacija protiv korone, prenosi Antena M.

Nakon toga je hešteg #JeanMichelTrogneux postao jedna od gorućih tema o kojima se najviše raspravljalo među francuskim korisnicima Twittera, i bio je omiljen među antivakserima i teoretičarima zavjere.

Mediji navode i da su nepoznate osobe više puta pokušale da promijene unos o Brižit Makron u Vikipediji i ubace da je 68-godišnja prva dama rođena kao Žan-Mišel Tronju.

Slične tvrdnje pojavile su se i 2017. na račun tadašnje prve dame SAD Mišel Obame. Tada je Aleks Džouns, čovjek iza InfoVors (InfoWars) sajta tvrdio da supruga 44. američkog predsjednika “liči na trandžu”.

Slične priče kružile su društvenim mrežama i o Džasindi Ardern, premijerki Novog Zelanda. Inače, glasine o Brižit Makron pojavile su se nekoliko mjeseci prije francuskih predsjedničkih izbora, a ako je suditi po anketama, suprug Brižit Makron ima najviše šansi da osvoji drugi predsjednički mandat.

Ni njen suprug Emanuel Makron nije bio pošteđen glasina da je homoseksualac i da je imao aferu sa svojim tjelohraniteljom Aleksandrom Benalom, ali i bivšim šefom Radio Francuske Matjeom Galeom, što je Makron demantovao.

“Reći da nije moguće da čovjek živi sa starijom ženom, a da nije homoseksualac ili skriveni žigolo je mizogeno. I to je takođe homofobično. Da sam homoseksualac, to bih rekao otvoreno i tako bih živio”, poručio je Makron.

Foto: Brižit Makron (Printscreen/AFP)

Idi na VRH
error: Content is protected !!