Tirana: Zapaljena srpska zastava, Berišine pristalice na ulici protestuju zbog dolaska Vučića (VIDEO)

Okupljeni demonstranti su prošetali ulicama Tirane, a kolonu je predvodio bivši premijer Albanije, lider opozicione Demokratske partije, Sali Beriša koji je i pozvao na protest

Pristalice bivšeg albanskog premijera Salija Beriše zapalile su danas i gazile srpsku zastavu u Tirani.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Tirani kako bi protestovaloi zbog inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, javljaju albanski mediji.

Okupljeni demonstranti su prošetali ulicama Tirane, a kolonu je predvodio bivši premijer Albanije, lider opozicione Demokratske partije, Sali Beriša koji je i pozvao na protest, prenosi N1.

Beriša se od početka protivi inicijativi Otvoreni Balkan, a rekao je da je glavni cilj protesta „pakt koji su sklopili Rama i Vučić”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Tirani, gdje će sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, učestvovati na sastanku regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan. Predviđeno je potpisivanje šest sporazuma, među kojima je i Sporazum o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu, prenosi nova.rs.

Vučić će danas u Tirani imati neformalan susret sa Ramom i Zaevom na zajedničkoj večeri, a sutra je predviđeno održavanje više sastanaka, rečeno je Tanjugu u Predsjedništvu Srbije.

U Palati brigada u Tirani 21. decembra prvo će biti održan sastanak trojice zvaničnika i članova delegacija sa predstavnicima Atlantskog savjeta, na kome će se razgovarati o Strateškom planu za Otvoreni Balkan 2022. Zatim će uslijediti ceremonija potpisivanja trilateralnih i bilateralnih sporazuma, pa Regionalni forum o poljoprivredi i regionalnoj saradnji, na kome će učestvovati zvaničnici, ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja, rektori poljoprivrednih univerziteta i predstavnici privrednih komora.

Na kraju će trojica lidera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!