Organizacija KOD – deset razgovora: Brano Mandić (VIDEO)

Neko će promovisati građanski koncept, neko nacionalni, neko će u Evropi vidjeti izlaz, neko će dovesti u pitanje i opstanak cijelog društva. Nema želje da se saglašavamo ili oponiramo sagovorniku, već da pokušamo pomoći da on svoj stav iskaže do kraja, bez ostatka i bez cenzure. Jer su to je vrijednosti za koju tvrdimo da stojimo iza njih: sloboda misli i govora

Brano Mandić, novinar i pisac, gost je podkasta organizacije KOD.

“Deset razgovora o nama, o Crnoj Gori, o našim greškama i nerazumijevanjima – sa idejom potrage za odgovorom na pitanja: da li se razumijemo, da li možemo razgovarati i da li možemo postati zajednice – jer to sada nismo – i da li možemo doći do istine o nama? Razgovaramo o ključnim temama na poljima istorije, politike, geopolitike i kulture.

Čućete sadržaje koji su otvoreni za svačije mišljenje, koji su autentični i koji se odnose na Crnu Goru – sa samo željom – da preispitujemo sve, ne bismo li spoznali sebe. Neko će promovisati građanski koncept, neko nacionalni, neko će u Evropi vidjeti izlaz, neko će dovesti u pitanje i opstanak cijelog društva. Nema želje da se saglašavamo ili oponiramo sagovorniku, već da pokušamo pomoći da on svoj stav iskaže do kraja, bez ostatka i bez cenzure. Jer su to je vrijednosti za koju tvrdimo da stojimo iza njih: sloboda misli i govora. Kroz razgovore provjeravamo da li je i to istina. Naučimo da čujemo jedni druge. Ovo su deset razgovora. Preispitujmo se da bismo se razumjeli”, saopšteno je iz organizacije KOD.

Foto: Printscreen

Idi na VRH

error: Content is protected !!