U Pljevljima osvanuli grafiti sa imenom Ratka Mladića, BS poručila da ratni zločinci nikada ne mogu biti heroji

“Retrogradne politike iz devedesetih, koje možda neko ponovo želi da promoviše i danas, na sreću građanske, evropske i multietničke Crne Gore, nemaju podršku. Svi zajedno moramo da čuvamo naše najveće bogastvo u ovoj državi, a to je multietnički sklad”, saopšteno je iz BS

Grafiti sa imenom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji su se jutros pojavili u Pljevljima, moraju biti hitno uklonjeni, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Pljevlja su multinacionalna i multivjerska sredina i ispisivanje ovakvih grafita ne priliči međuetničkoj koheziji koja vlada u gradu. Pozivamo predsjednika Opštine Igora Golubovića i druge lokalne službe da u skladu sa svojim nadležnostima doprinesu da se što hitnije ukloni ovaj grafit.

Ratni zločinci nikada ne mogu biti heroji. Retrogradne politike iz devedesetih, koje možda neko ponovo želi da promoviše i danas, na sreću građanske, evropske i multietničke Crne Gore, nemaju podršku. Svi zajedno moramo da čuvamo naše najveće bogastvo u ovoj državi, a to je multietnički sklad”, saopšteno je iz BS.

Foto: Bošnjačka stranka

Idi na VRH
error: Content is protected !!