Abazović Demokratama: Radujem se vašoj saradnji sa DF, vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji

“Ja nisam nečastan čovjek. Ja ne znam ko je nudio 21 milion, rekao sam na TV da sam čuo da se pominjala cifra od 21 miliona. Meni su u tom periodu upućene prijetnje. Obavijestio sam ANB. Šta hoćete vi od mene, odakle znam ko mi je prijetio?”, kazao je Abazović

Sjednicu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za antikorupciju obilježila je diskusija poslanika Demokrata Dragana Krapovića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

“Nama je mandat počeo vašim javnim istupom da vam je ponuđen 21 milion eura”, kazao je Krapović.

Abazović je naveo da misli “da je priča o 21 milionu deplasirana”.

Dragan Krapović (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

“Ja nisam nečastan čovjek. Ja ne znam ko je nudio 21 milion, rekao sam na TV da sam čuo da se pominjala cifra od 21 miliona. Meni su u tom periodu upućene prijetnje. Obavijestio sam ANB. Šta hoćete vi od mene, odakle znam ko mi je prijetio? Hoćete li da odem da kažem Slaven Radunović je prijetio mojoj porodici? Ne razumijem vašu logiku i čudi me naročito od vas personalno. Ne čudi me od nekih poslanika vaše stranke. Hoćete li da izađem i kažem ime i prezime nekog čovjeka nasumično? Nisam ni pominjao dok Daka Davidović nije izašao na jednu TV stanicu i rekao to i morao sam da odgovorim”, kazao je potpredsjednik Vlade.

Na Abazovićeve navode da “građani misle da Vlada hapsi”, poslanik Demokrata ga je upitao zašto je to tako.

“Da nije zbog toga što potpredsjednik Vlade na Twitteru najavljuje hapšenja”, rekao je Krapović.

Kazao je i da ga je Abazović optužio da je korumpiran, te da je tokom dana o tome “vikao u holu Skupštine”.

Abazović je, govoreći o slučaju posjete Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i zatvoreniku Ljubu Bigoviću vezano za slučaj ubistva Duška Jovanovića, rekao da nije vodio službenu zabilješku o tome.

“Optužujem vas i vašu partiju da svakodnevnom pričom u Ljubu Bigoviću pravite atmosferu da se ubice Duška Jovanovića nikada ne nađu. Ako vam je to cilj, a mislim da nije, već da vam je da me disreditujete, ali to je to političko sljepilo. Ne možemo na ubistvu Duška Jovanovića da dobijamo političke poene. Ne možemo to da radimo. Ne postoji mafija koju nije Sektor bezbjednosti napao… Moja je jedina uloga da politički podržavam ljude koji žele pravdu i da ih motivišem…”, rekao je Abazović, prenose “Vijesti”.

ABAZOVIĆ: DF JE ZA VAS DOKTOR NAUKA

Rekao je i da nije vođena službena zabilješku o tome.

“Mi želimo samo da pokušamo da se pitanje koje je marginalizovano brojnim propustima ranije razriješi”, rekao je Abazović i dodao da to nije pominjao niko dok je nisu aktivirale Demokrate “poslije Cetinja”.

“To je bila prelomna tačka za vas. Tu je promijenjen koncept koji treba da sačuva ili ne sačuva građansku Crnu Goru. To je tačka preloma. Tražite vi ucjene… Neka građani čuju da je to bio prelomni trenutak. Poslije toga su krenuli frotalni napadi na sektor bezbjednosni koji je tamo završio vanredno vrhunski posao. Nije nijedna bia žrtva…”, istakao je Abazović.

Predrag Bulatović (Foto: Printscreen/TV Adria)

Kazao je i da ga raduje saradnji Demokrata i Demokratskog fronta.

“Mislim da vi i DF treba blisko da sarađujete. Morate da znate jednu stvar. Nema ucjena, ako imate 41 mi odosmo u opoziciju, vama svaka čast. Vašim ponašanjem u zadnje vrijeme i treba da budete u opoziciji. Pa vaša priča je opoziciona. Potpredsjednika Vlade kojeg ste birali govorite 21 milion, 21 milion… Kako možete da podržite potpredsjednika koji je korumpiran?Znate li šta je DF za vas? Doktor nauka, Erbas, oni imaju jasne i precizne stavove. Vi malo se šlihtate vladi, onda napadi, onda ne valja ovaj, ucjenjuje manjinski partner…”, rekao je Abazović.

Krapović je odgovorio da oni nisu ništa razotkrili, niti namjerno plasirali u javnost.

“Ovo su vrlo osjetljive stvari… Ukoliko se to desilo u martu, a prvi put se čulo u oktobru, šta se radilo od marta do oktobra? Ako je bitna i osjetljiva zašto ta stvar nije završena? Mi nismo ništa decidno rekli već je upravo potpredsjednik rekao o čemu se radi, a ovamo nas ubjeđuje da ne treba to da se zna i da treba da se drži dalje od javnosti. Dosta je kontradiktornosti i nelogičnosti u ovom nastupu”, rekao je Krapović.

On je dodao da Cetinje nije bilo nikakva prekretnica “već da se desilo da se institucije koriste u svrhu odbrane ustavnih prava”.

“Pozivam svakoga u Crnoj Gori da izađe i mirno izrazi protest protiv bilo čega… Svi mogu to da urade na miran i zakonom propisan način…”, rekao je Krapović.

BULATOVIĆ: AKO NEĆEMO DOGOVOR, DA GRAĐANI ZNAJU KO NEĆE DOGOVOR

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović je kazao da “neće tražiti novu parlamentarnu većinu”.

“Većina mora da ima dogovor da sa opozicijom, šta god ko on mislio, da otvorimo dijalog. Zna se bez koga nema dvije trećine. Nemojte ni vi ni bilo ko da traži nekoga tamo, nema ko drugi da to bude sem DPS. Ona nije partnert DF-a. Uopšte nije važno ko kakvu popularnost ima. Popularnost neko dobije u jednom trenutku, neko ko je 30 i 40 godina u zapećku iako u svome životu nijedan jedini stav nije rekao o bilo kojem političkom pitanju, a kamoli protiv DPS-a. Mi svi imamo odgovornost da završimo dijalog, u plenarnoj sali. Ako nećemo da napravimo dogovor, da građani znaju ko neće dogovor. Ne može se DPS i da izbori budu vratiti na vlast”, kazao je Bulatović.

Glavna fofografija: Dritan Abazović (Printscreen/TV Vijesti)

Idi na VRH
error: Content is protected !!