Nastavnica Sanja Vujović dobila otkaz: Obratiću se nadležnima, direktor je opet ispoljio samovolju

“Direktor opet krši kao i prošli put sve domaće propise iz oblasti zapošljavanja i to što bez oglasa, konkursa i bilo kakvog oglašavnja, usred nastavne godine, angažuje u jeku predizborne kampanje novog kolegu”, kaže Vujović

Nastavnica Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju, Sanja Vujović, kazala je za Antenu M da je juče dobila rješenje o otkazu.

Kako tvrdi, direktor škole Nikola Lacković opet je ispoljio samovolju i selektivnu pravdu.

Kako objašnjava, njen ugovor o radu isticao je 3. decembra 2021, a rješenje o otkazu dobila je dva dana ranije, 1. decembra.

“Direktor opet krši kao i prošli put sve domaće propise iz oblasti zapošljavanja i to što bez oglasa, konkursa i bilo kakvog oglašavnja, usred nastavne godine, angažuje u jeku predizborne kampanje novog kolegu”, kaže Vujović.

Ona podsjeća da je ranije prosvjetna inspekcija naložila da je vrate na rad i raspišu oglas, međutim, kako ističe, prvi dio je direktor ispoštovao tako što joj je dao ugovor na dva mjeseca, dok drugi dio ugovora nije uopšte ispoštovao.

“Ali se ja na tome neću zaustaviti svoja prava ću tražiti pred nadležnim organima.

Smatram da ovakvo postupanje treba prijaviti Agenciji za sprečavanje korupcije, jer su ovo očigledno koruptivne radnje i jasna zloupotreba službenog položaja”, poručuje Vujović.

Foto: Sanja Vujović (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!