SAD: Policajac ubio muškarca u invalidskim kolicima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

“Ne ulazite u prodavnicu, gospodine”, vikao je Remington, dok se Richards kretao ka ulasku u Lows, a u tom trenutku je na mjesto stigla policajka Stephanie Taylor sa izvađenim pištoljem. U tom trenutku, na snimku djeluje da je bilo bez upozorenja, Remington je prišao s leđa Richardsu i ispalio devet metaka u njega sa male udaljenosti

Policajac iz američkog grada Tucsona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima tako što je ispalio devet hitaca ka njemu, a policijska uprava mu je spremila otkaz.

U ponedjeljak veče Richard Lee Richards (61) je bio u svojim motorizovanim invalidskim kolicima i išao je ka ulazu supermarketa Lowe’s u Tucsonu, kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem, prenosi Tanjug.

Nekoliko trenutaka kasnije, zaposleni u Walmartu, koji dijeli prostor sa Lowe’som, upozorio je policajca da je vidio Richardsa da je otišao sa kutijom alata, ali da je nije platio, kazala je policija, a prenio Washington Post.

Zaposleni i policajac Ryan Remington pratili su Richardsa kroz parking ka Lowe’su.

U jednom trenutku Richards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

“Ne ulazite u prodavnicu, gospodine”, vikao je Remington, dok se Richards kretao ka ulasku u Lows, a u tom trenutku je na mjesto stigla policajka Stephanie Taylor sa izvađenim pištoljem.

U tom trenutku, na snimku djeluje da je bilo bez upozorenja, Remington je prišao s leđa Richardsu i ispalio devet metaka u njega sa male udaljenosti.

Richards je pogođen sa strane i u leđa, a proglašen je mrtvim na licu mjesta, dodaje policija, prenosi Al Jazeera.

U utorak je šef policije Tucsona Chris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za otkaz Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

“Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcija policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata našeg treninga o korištenju oružja”, kazao je Magnus.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!