Poznat identitet: U kanjonu Morače poginula je Samra Zornić, vjeroučiteljica iz Novog Pazara

Tridesetčetvorogodišnja Samra je završila medresu Gazi Isa – beg i Fakultet za islamske studije (FIS), te je potom radila kao vaspitačica u obdaništu i vjeroućiteljica u osnovnoj školi, dok je njen suprug Rafet Zornić službenik Mešihata Islamske zajednice iz Srbije

Samra Zornić (34) iz Novog Pazara poginula je juče u jutarnjim satima u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Subadanj na putu Kolašin – Podgorica, kada je automobil novopazarskih tablica iz za sada nepoznatih razloga sletio sa puta u kanjon Morače. U trenutku nesreće u vozilu su se nalazili suprug Rafet Zornić i četrnaestogodišnji sin Ahmed Zornić koji je prevezen u KBC Podgorica.

Tridesetčetvorogodišnja Samra je završila medresu Gazi Isa – beg i Fakultet za islamske studije (FIS), te je potom radila kao vaspitačica u obdaništu i vjeroućiteljica u osnovnoj školi, dok je njen suprug Rafet Zornić službenik Mešihata Islamske zajednice iz Srbije.

Putem društvenih mreža, piše “Blic”, od Samre su se oprostili prijatelji i kolege.

“Još jedna tužna vest pogodila je naša srca. Danas je preminula Samra Zornić rođena Numanović, naša prijateljica, koleginica, supruga našeg kolege službenika Islamske zajednice Rafeta Zornića. Samra je bila moja generacija u Medresi Gazi Isa – bega, pohađala je medresu u Rožajama, bila je prijateljica mojih sestara i supruge te sam je dobro poznavao. Refet je moj prijatelj i kolega, a bio je u moj profesor – vaspitač u Medresi”, napisao je Fetić na društvenim mrežama.

Od Samre se oprostio i njen bivši profesor, Bekir Makić.

“U teškoj saobraćajnoj nesreći poginula je moja bivša učenica Samra Zornić, dok su njen muž, takođe moj bivši učenik i njihov sin Ahmed teško povrijeđeni. Rafet i Samra su vjeroučitelji, skromni, uljudni, pozitivni, uvijek nasmijani i veseli”, napisao je Makić.

Kako je Željko Darmanović iz Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina rekao za medije,  postoji mogućnost da izlijetanje automobila sa kolovoza niko nije vidio. Takođe, rekao je i da je povrijeđeni otac uspio da se popne uz klizav teren oko 150 metara do magistrale, gdje je zaustavio saobraćaj. On je kazao da je četrnaestogodišnji dečak Ahmed izvučen oko 11 sati, dok je tijelo njegove majke izvučeno oko 12.30.

“U akciji izvlačenja učestovao je veliki broj vatrogasaca, ali je pomagala i policija”, rekao je Darmanović.

Foto: Facebook i Služba zaštite i spasavanja Kolašin

Idi na VRH
error: Content is protected !!