Pogledajte kako izgleda igralište Saniha playground u Gusinju (VIDEO)

Kako se može vidjeti na snimku koji je napravio Gusinjanin Amil Ibrahimagić, u novom prostoru za igranje mališanima su na raspolaganju brojne sprave na kojima mogu bezbjedno da se igraju i uživaju, jer su Čekići strogo vodili računa o njihovoj sigurnosti

Lijepe jesenje dane roditelji u Gusinju iskoristili su da svoje mališane povedu na novoizgrađeno igralište Saniha playground koje je toj opštini darivala porodica Begana Čekića iz Njujorka.

Kako se može vidjeti na snimku koji je napravio Gusinjanin Amil Ibrahimagić, u novom prostoru za igranje mališanima su na raspolaganju brojne sprave na kojima mogu bezbjedno da se igraju i uživaju, jer su Čekići strogo vodili računa o njihovoj sigurnosti.

Began Čekić, poznati humanista i dobrotvor iz Gusinja koji odavno živi i radi u Njujorku, sa porodicom je igralište izgradio u znak sjećanja na ćerku Sanihu – Sanu. Ona je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Njujorku 13. oktobra 2019. godine. Imala je 15 godina.

Čekići su osnovali fond Saniha Čekić, a sakupljenim novcem izgradili igralište u saradnji sa Opštinom. Izgradili su ga upravo tamo gdje je Sana najviše voljela da boravi – u Gusinju, jer nigdje nije osjećala toliku slobodu kao u rodnom mjestu svojih roditelja.

Idi na VRH
error: Content is protected !!