Kavčani spalili Arkanovo kumče na ćumuru! Zvicer dao instrukcije za likvidaciju Stanišića, ubili ga dok se molio!?

“On je savjetovao svoje saradnike da za uklanjanje tragova krvi sa mesta zločina iskoriste kiselinu, a da za spaljivanje tijela upotrebe automobilske gume i ćumur. Poslednja njegova instrukcija bila je da Stanišićeve ostatke zakopaju u Nacionalnom parku ‘Lovćen’”, kaže izvor

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, vođe kavačkog klana, i još 12 njihovih saradnika posle ubistva „škaljarca“ Nikole Stanišića, kumčeta Željka Ražnatovića Arkana, njegovo tijelo su navodno spalili na lomači napravljenoj od osam automobilskih guma i 50 kilograma ćumura!

Apelacioni sud u Crnoj Gori je potvrdio rješenje da se Kašćelanu, Vladimiru Vučkoviću (45) i Zoranu Kažiću (45) produži pritvor za još 30 dana zbog sumnji da su u noći između 2. i 3. avgusta 2020. najprije mučili, a potom likvidirali Stanišića u naselju Mirac u Kotoru, i to dok je izgovarao molitvu.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva Kašćelan se sumnjiči da je organizovao grupu čiji su članovi postali Radoje Zvicer (49), Dragan Knežević (40), Miloš Radonjić, Srđan Jurišević (48), Radoje Živković (35), Vladimir Vučković, Zdravko Perunović (45), Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić, Milan Knežević (43), Darko Prelević (30) i Krsto Maroš. U rješenju suda se navodi da je „kavčanima“ instrukcije za ubistvo Stanišića dao Radoje Zvicer, koji je mjesecima u bjekstvu, piše “Alo”.

“On je savjetovao svoje saradnike da za uklanjanje tragova krvi sa mesta zločina iskoriste kiselinu, a da za spaljivanje tijela upotrebe automobilske gume i ćumur. Poslednja njegova instrukcija bila je da Stanišićeve ostatke zakopaju u Nacionalnom parku ‘Lovćen’”, kaže izvor.

Istraga je pokazala da su Živković, Dragićević, Kažić i Knežević organizovali osmatranje Stanišićeve kuće, kao i da su ga pratili do 1. avgusta prošle godine.

Iz komunikacije koju su osumnjičeni vodili prije likvidacije Stanišića, policija je saznala da oni nisu htieli da izvrše zločin prije 2. avgusta 2020. godine jer je tada praznik Ilindan.

“Odlučili su da sačekaju da prođe praznik da bi ga ubili. Najvjerovatnije su to učinili odmah posle ponoći, kada su prestali da ga muče i pucali mu u glavu dok se molio. Istraga će potvrditi tačno vrijeme zločina”, podvlači izvor.

“Kada su odlučili da ga ubiju, iz zasjede su ga u mestu Vrmac presreli Vučković, Jurišević i Radonjić i najprije su ga udarili šipkom, a potom vezali konopcem i nastavili da ga udaraju u glavu i tijelo.

Kasnije su ga smjestili u automobil i krenuli ka Njegušima. Dok su bili u vozilu, sve vrijeme su ga mučili, šutirali u glavu i sjedjeli na njemu. Cilj im je bio da im Stanišić kaže sve što zna o suprotstavljenom, škaljarskom klanu, kao i da im omogući pristup kriptovanom mobilnom telefonu koji je imao kod sebe”, objašnjava sagovornik.

Podsetimo, Stanišić je sin Radoslava Stanišića, zvanog Raka Dilinger, koji je takođe ubijen 1997. godine ispred hotela „Mogren“ u Budvi. On je svojevremeno pomogao Arkanu da pobjegne iz švedskog zatvora, a bio je i njegov izaslanik.

Izvor i foto: “Kurir”

Idi na VRH
error: Content is protected !!