Mirko Ilić osuđen na deset mjeseci zatvora zbog skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću

“Okrivljenom M. I. se stavlja na teret da je u noći između 12. i 13. juna urinirao po spomeniku Ljubu Čupiću koji se nalazi na Trgu Slobode u Nikšiću. Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je da će se zbog krivičnog djela povreda groba kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine ko neovlašćeno uništi, ošteti ili ukloni ili grubo povrijedi spomenik ili drugo spomen – obilježje umrloj osobi”, kazali su iz nikšićkog ODT-

Nikšićanin Mirko Ilić protiv koga je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnijelo optužni predlog zbog krivičnog djela povreda groba, nepravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od deset mjeseci, saopšteno je iz ODT-a u tom gradu.

Ilića terete za krivično djelo povreda groba iz člana 411 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Okrivljenom M. I. se stavlja na teret da je u noći između 12. i 13. juna urinirao po spomeniku Ljubu Čupiću koji se nalazi na Trgu Slobode u Nikšiću. Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je da će se zbog krivičnog djela povreda groba kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine ko neovlašćeno uništi, ošteti ili ukloni ili grubo povrijedi spomenik ili drugo spomen – obilježje umrloj osobi”, kazali su iz nikšićkog ODT-a.

Iliću je prethodno određen kućni pritvor, a Osnovno državno tužilaštvo nije moglo da mu odredi zadržavanje zbog štrajka advokata, prenosi Antena M.

Zbog skrnavljenja spomenika organizovani su protesti u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!