Abazović: Nismo razgovarali sa DPS-om, vjerujemo u dogovor unutar većine

“Mislim da prvo treba unutar vladajuće većine da vidimo šta su rješenja i nadam se da ćemo ih pronaći. Čeka nas dosta toga važnog u narednom periodu, glasanje za brojne važne zakone, pa i za budžet, i volio bih da svi odgovornije pristupimo ovoj situaciji, da ne dođemo u situaciju da opet imamo privremeno finansiranje ili neko odbije da glasa državni budžet”, kazao je on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je URA za dijalog sa Demokratskim frontom i da se nada da će parlamentarna većina naći rješenje trenutne situacije. Ističe da nijesu razgovarali sa DPS-om o konceptu manjinske Vlade jer se nadaju da će pregovori sa partijama na vlasti na kraju biti uspješni.

Abazović je kazao da nije siguran da li je URA dobila poziv Demokratskog fronta za sastanak.

“Nismo do sada izbjegavali dijalog, nećemo to raditi ni ubuduće. Moramo da sjednemo da razgovaramo i da nađemo najbolje rješenje”, kazao je Abazović, prenosi rtcg.me.

On je saopštio da još nijesu razgovarali o konceptu manjinske Vlade koju zagovara Demokratska partija socijalista.

“Mislim da prvo treba unutar vladajuće većine da vidimo šta su rješenja i nadam se da ćemo ih pronaći. Čeka nas dosta toga važnog u narednom periodu, glasanje za brojne važne zakone, pa i za budžet, i volio bih da svi odgovornije pristupimo ovoj situaciji, da ne dođemo u situaciju da opet imamo privremeno finansiranje ili neko odbije da glasa državni budžet”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanje da li se obratio Sjedinjenim Američkim Državama u slučaju Pandora papiri, on je kazao da je Vlada napravila odlične kontakte sa državnom administracijom SAD-a.

“Dio će se odvijati preko Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, dio preko operativnog tima na čijem je čelu Vanja Ćalović Marković, dio preko Vlade. Mislim da nije tu samo auto-put nego još nekoliko stvari vezanih za borbu protiv korupcije u narednom periodu i mi očekujemo da sa našim ključnim spoljno političkim partnerom dođemo do konkretnih retultata”, rekao je Abazović.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!