Eskobar: SAD zabrinute zbog popisa u Crnoj Gori, može podići nacionalističke tenzije

“Poslanici u Skupštini moraju da rade zajedno protiv korupcije i na unapređenju javnog interesa”, navodi se u objavi Ambasade SAD na Twitteru

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobara izrazio je zabrinutost zbog popisa “koji može podići nacionalističke tenzije”.

To je saopšteno iz Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Eskobar je danas, kako piše na Twitter nalogu Ambasade SAD, razgovarao sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem “kako bi podstakao reformu tužilaštva i izbornih zakona”.

“Izrazio je i zabrinutost zbog popisa koji može podići nacionalističke tenzije. Poslanici u Skupštini moraju da rade zajedno protiv korupcije i na unapređenju javnog interesa”, navodi se u objavi Ambasade SAD na Twitteru.

Eskobar je danas razgovarao i sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Iz Ambasade je, nakon sastanka,  saopšteno da je Eskobar kazao da “Sjedinjene Američke Države stoje uz sve koji podržavaju suverenu, inkluzivnu i građansku Crnu Goru”.

Eskobar se juče sastao i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a kako je saopšteno iz američke Ambasade, izrazio je “zabrinutost Sjedinjenih Država zbog ukorijenjene korupcije u zemlji” i podstakao Crnu Goru da nastavi da igra konstruktivnu ulogu u rješavanju regionalnih izazova.

Glavna fotografija: Gabrijel Eskobar i Aleksa Bečić (Foto: Twitter/USEmbassyMNE)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!