Sraman govor potpredsjednika cetinjske URE: „Lako je iz inostranstva biti patriota“ (VIDEO)

Ovakav ksenofobni govor, pun mržnje prema crnogorskoj dijaspori, ne bi trebalo da je svojstven partiji koja se predstavlja kao crnogorska i evropska. To je još jedan udar i na građanski karakter Crne Gore, budući da gro naše dijaspore na koju su se poodavno ustremili predstavnici nove većine i kojoj bi da zabrane da glasa, predstavljaju pripadnici bošnjačkog i albanskog naroda

„Lako je iz inostranstva biti patriota, doći ovđe 7-8 dana da se kupaju i sunčaju i kad dobiju boju da se vrate ponovo u inostranstvo, da preko plastike propagiraju patriotizam, a da se raduju materijalizmu. Treba ostat’ ovđe, u ovaj čemer i jad, treba ovđe podizat’ familiju, u ovu državu plaćat’ porez, voljet’ ovu državu“, poručio je advokat Petar Martinović sa predizborne promocije cetinjske URE uoči predstojećih lokalnih izbora u Prijestonici.

Ovakav ksenofobni govor, pun mržnje prema crnogorskoj dijaspori, ne bi trebalo da je svojstven partiji koja se predstavlja kao crnogorska i evropska. To je još jedan udar i na građanski karakter Crne Gore, budući da gro naše dijaspore na koju su se poodavno ustremili predstavnici nove većine i kojoj bi da zabrane da glasa, predstavljaju pripadnici bošnjačkog i albanskog naroda.

Zaista nečuveno! No, može li nas još nešto iznenaditi od partije koja se zove URA, posebno od njenog cetinjskog ogranka?

Dodajmo da je ovom skupu prisustvovao i predsjednik stranke Dritan Abazović, koji nije reagovao na ovakve poruke. Cetinjani na svoj način komentarišu da je Dritan na Cetinje došao toliko tiho, „da mu ni iz familije nijesu znali da ide na Cetinje“.

Izvor: Portal Luča

Idi na VRH
error: Content is protected !!