Dva studenta razbili prozor na prostorijama Vučićeve stranke, pa se predali policiji (VIDEO)

“Mi smo došli do policijske stanice ‘Stari grad’ kako bismo se prijavili, jer smo oko dva sata na Detelinari razbili izlog na prostorijama SNS-a. Idemo da se prijavimo, jer mi nismo nasilnici, mi smo samo građani koji su na ovaj način iskazali svoj bunt. Osjećamo moralnu odgovornost da se prijavimo, jer mi nismo oni koji krše zakon, a ako ga i kršimo, mi ćemo naše sankcije snositi”, rekao je Đurić

Studenti Srđan Đurić i Mladen Cvetić preuzeli su odgovornost za razbijanje prozora na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) u naselju Nova Detelinara u Novom Sadu i potom se predali policiji.

Oni su na društvenim mrežama objavili video u kojem su se predstavili pod imenom i prezimenom.

“Mi smo došli do policijske stanice ‘Stari grad’ kako bismo se prijavili, jer smo oko dva sata na Detelinari razbili izlog na prostorijama SNS-a. Idemo da se prijavimo, jer mi nismo nasilnici, mi smo samo građani koji su na ovaj način iskazali svoj bunt. Osjećamo moralnu odgovornost da se prijavimo, jer mi nismo oni koji krše zakon, a ako ga i kršimo, mi ćemo naše sankcije snositi”, rekao je Đurić.

Mladen Cvetić je rekao da su na taj način željeli da iskažu negodovanje zbog situacije u društvu, tako što su htjeli da naprave “neku radikalniju akciju koju bi 80 odsto ljudi uradilo” da je u prilici “i da je imalo nadahnuće”, koje su oni imali sinoć.

“Mi ne želimo da se krijemo. Mislimo da je to što smo uradili jedna društveno korisna stvar. Samim tim što je to nelegalno, imamo odgovornost i savjest i idemo da se prijavimo da vidimo šta oni kažu. Poenta je u tome pokazati im da se ne plašiš”, kazao je Cvetić.

SNS je saopštio da je noćas oko dva sata razbijeno staklo na njihovim prostorijama, a da su dvojica osumnjičenih za vandalizam privedeni “brzom intervencijom policije”.

Policija je saopštila da su prekršajnom sudiji priveli dva lica iz Šapca i Despotovca, zbog sumnje da su učinili prekršaj “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje” iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru, prenosi portal “Dana”.

Policija navodi i da je nadležni javni tužilac kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo “uništenje i oštećenje tuđe stvari” koje se goni po privatnoj tužbi.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!