Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima očekuje od Agencije za investicije da pomogne investitorima iz dijaspore

Hadžić je predstavio mogućnosti potencijalnih investitora u dijaspori koji su kontaktirali Upravu nakon Biznis foruma i rekao da je plod toga vjerovatno i prva investicija koja je za sada planirana na sjeveru Crne Gore, a uskoro će biti i obznanjena. Kazao je da Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima očekuje od Agencije za investicije da u skladu sa mogućnostima pomogne investitorima iz dijaspore oko procedure za implementaciju planirane investicije

Predstavnici Agencije za investicije Crne Gore, direktor Mladen Grgić i pomoćnik direktora za promociju stranih investicija i međunarodnu saradnju Andrej Lakić, posjetili su Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

U Upravi ih je primio v.d. direktor mr Seid Hadžić.

Hadžić je izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja te institucije za formiranje buduće saradnje sa Upravom, kao i na njihovim pozitivnim utiscima sa nedavno održanog Biznis foruma.

Jedna od ključnih tema je i zajednička želja da se produbi saradnja između institucija, kako bi mogućim investitorima omogućili lakši pristup investiranju u Crnu Goru, kao i delegiranje pojedinih predloga za investiranje koji su od obostranog interesa, kako za državu, tako i za investitora.

“Hadžić je upoznao goste sa radom Uprave i rekao da, pored očuvanja državnog identiteta, kulture, tradicije i njegovanju veza između dijaspore i matice, Uprava ima jaku želju da ojača privrednu saradnju sa našom dijasporom koja želi da investira u Crnu Goru”, saopšteno je iz Uprave. On je predstavio mogućnosti potencijalnih investitora u dijaspori koji su kontaktirali Upravu nakon Biznis foruma i rekao da je plod toga vjerovatno i prva investicija koja je za sada planirana na sjeveru Crne Gore, a uskoro će biti i obznanjena. Kazao je da Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima očekuje od Agencije za investicije da u skladu sa mogućnostima pomogne investitorima iz dijaspore oko procedure za implementaciju planirane investicije.

Grgić je rekao da je od izuzetnog značaja rad na što većem angažmanu privatno javnog partnerstva kako bi se na taj način eventualnim investitorima umanjio poslovni rizik, a ujedno i pospješila privreda.

Saglasni su da Crna Gora ima puno neiskorišćenog potencijala i da je sjever bogat širokim spektrom resursa, što predstavlja jedan od ključnih elemenata za razvoj privrede i ekonomskog blagostanja u državi. Dogovoreni su dalji koraci saradnje na projektima koji su fokusirani na investitore iz naše dijaspore, sa ciljem razvijanja privrednog potencijala na lokalnim nivoima, a u saradnji sa lokalnom samoupravom.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!