Dodik otkrio detalje sastanka u Predsjedništvu pa se okomio na Escobara: “Poziva lidere, daje im naloge, prijeti…”

“Čujem da je Escobar pričao o mojim inicijativama. Ne, ja nisam čovjek koji se izvlači od svega, Šarović je dao tu inicijativu. Dobro je što se više ne spominje članstvo BiH u NATO-u, dobro je što se ne pominje Dejton 2. Časno je boriti se za ustavni poredak, a kriminalno je rušiti Ustav”, rekao je Dodik

U Predsjedništvu BiH završen je sastanak članova Predsjedništva sa izaslanicima Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država Angelinom Eichhorst i Matthewom Palmerom, a član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka da su jasno stavili do znanja da čekaju dogovor oko ključnih tema koje su bile i povod ovih sastanaka.

Gabrijel Eskobar (Foto: Printscreen)

“Već dva dana pokušavaju ovdje da razgovaraju, osnovna pitanja jesu vezana za izborne reforme i tu je ključno pitanje rješavanje odnosa u FBiH vezano za izbor člana Predsjedništva BiH i strukturiranje Doma naroda. Mi smo saopštili da čekamo taj dogovor i da smo spremni da podržimo svaku varijantu koju oni dogovore za FBiH, s tim da u Domu naroda tražimo da se ne kamuflira situacija već da se biraju stvarni predstavnici naroda i da imamo prenesenu situaciju kakvu imamo u Predsjedništvu BiH, što je dovelo do blokada. Razgovarali smo i o nametnutom zakonu Inzka koji mora da se povuče”, kazao je Dodik nakon sastanka sa Palmerom i Einchorst u Predsjedništvu BiH, a onda se osvrnuo na Escobarove izjave.

“Čujem da je Escobar pričao o mojim inicijativama. Ne, ja nisam čovjek koji se izvlači od svega, Šarović je dao tu inicijativu. Dobro je što se više ne spominje članstvo BiH u NATO-u, dobro je što se ne pominje Dejton 2. Časno je boriti se za ustavni poredak, a kriminalno je rušiti Ustav. Escobar se miješa u unutrašnje stvari zemlje, poziva telefonom brojne lidere, daje im naloge, prijeti im i to smo sve gledali. BiH nema snage da se suprotstavi tim miješanjima”, zaključio je Dodik, piše Oslobođenje, prenosi Slobodna Bosna.

Glavna fotografija: Milorad Dodik (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!